Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ  Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλονιά
ΕΛΛΑΔΑ

 Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλονιά

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με δύο (02) Ελβετούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «ΛΙΒΑΔΙ» Κεφαλονιάς.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα ιδιωτικό σκάφος. Το  προσαραγμένο σκάφος αποκολλήθηκε και στη συνέχεια, με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους, προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αργοστολίου όπου οι δύο (02) επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Φούρνων για αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄HELLENIC HIGH SPEED’’ Ν.Π. 12331 στο λιμάνι των Φούρνων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατά την εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου Βαθύ Σάμου – Φούρνοι – Άγιος Κήρυκος – Μύκονος – Πειραιάς. Στο πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση τρεις (03) επιβάτες και ένα Ε.Ι.Χ., ενώ στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση επτά (07) επιβάτες και δύο (02) Ε.Ι.Χ. οχήματα.

*****

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στους Φούρνους και στα Αντικύθηρα – Διακομιδές ασθενών

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών για αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ’’ Ν.Π. 12513 στο λιμάνι των Αντικυθήρων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατά την εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου Κίσσαμος – Αντικύθηρα – Κύθηρα – Γύθειο. Στο πλοίο δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση τέσσερις (04) επιβάτες, δύο (02) Ε.Ι.Χ. οχήματα και ένα (01) Φ/Γ όχημα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-ενός 17χρονου, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-μιας 85χρονης, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» Ν. Π. 12524.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Θάνατοι λουόμενων στην Κόρινθο, τον Ασπρόπυργο και τον Αλμυρό – Τραυματισμός ναυτικού...

Δωρεά για ανακαίνιση χώρων κτιρίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου από το «Ίδρυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνο

Απόφαση αποδοχής της πρότασης δωρεάς στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου υπέγραψε ο...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...

Επικαιρότητα 16ης Ιουλίου

ΕΘΝΙΚΑ Brain drain: Πώς τράπηκαν σε φυγή από την Ελλάδα πάνω από...