Τρίτη , 21 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Avios» & «Astraios»
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Avios» & «Astraios»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την επιτυχή παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Avios» και «Astraios», από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd., στη Νότια Κορέα. Τα πλοία διαθέτουν χωρητικότητα 1.827 TEU, είναι εξοπλισμένα με υποδοχές για 375 ψυχόμενα εμπορευματοκιβώτια και αποτελούν τα δύο τελευταία από τα συνολικά εννέα πλοία ίδιου τύπου που παρέλαβε η εταιρεία.

 

Μέσω βελτιστοποιημένων γραμμών κύτους και της χρήσης τεχνολογιών αιχμής, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Avios» και «Astraios» έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν έως και 65% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση σε σύγκριση με ομοειδή πλοία παλαιότερης τεχνολογίας. Παράλληλα, ανταποκρίνονται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις της νομοθεσίας, με 80% χαμηλότερες εκπομπές NOx. Επίσης διαθέτουν, με ορισμένες μετατροπές, τεχνολογία εναλλακτικού συστήματος απόκτησης ηλεκτρικής ισχύος από το λιμάνι (AMP ready) όπως και τη δυνατότητα αξιοποίησης και υγροποιημένου φυσικού αερίου ως καύσιμο (LNG ready).

 

 

Σχετικά με την Capital-Executive Ship Management Corp.

Η Capital-Executive Ship Management Corp. διαχειρίζεται επί του παρόντος ένα στόλο 37 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 30 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 7 σύγχρονων πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου με συνολικό dwt 2,49 εκατ. τόνων και συνολικό TEU 131,498. Ο στόλος υπό διαχείριση περιλαμβάνει πλοία της εισηγμένης στο Nasdaq, Capital Product Partners L.P.

Related Articles

 Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά 

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων...

Ομιλία του ΥΝΑΝΠ Χρήστου Στυλιανίδη στην εκδήλωση ΟΠΕΚ “

Ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στην εκδήλωση ΟΠΕΚ...

Join KATRADIS at Posidonia 2024

Join KATRADIS at #Posidonia 2024, the premier maritime event, from June 3-7,...