Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου«ΚΡΗΤΗ ΙΙ» στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου«ΚΡΗΤΗ ΙΙ» στον Πειραιά

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τη δυσλειτουργία μίας ηλεκτρομηχανής του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν.Χ. 25, κατά τη διάρκεια πλου του από το λιμάνι του Ηρακλείου στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο κατέπλευσε ρυμουλκούμενο αποβιβάζοντας με ασφάλεια 131 επιβάτες, 27 ΙΧ, 16 Φ/Γ και 06 Δ/Κ.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Τζελέπη που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου και Καλών λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 59 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης.

Οι 33 αλλοδαποί (26 άντρες, 01 γυναίκα, 06 ανήλικα) περισυλλέγησαν από δεξαμενόπλοιο πλοίο σημαίας Κομόρες που έπλεε στην περιοχή. Στη συνέχεια με τη συνδρομή λάντζας και των στελεχών της Λιμενικής Αρχής, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων. Ακολούθησε η μεταφορά τους στο Ηράκλειο, συνοδεία των στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

 Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-Μιας 76χρονης και ενός 32χρονου από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-Ενός 82χρονου, από το λιμάνι της Αγίας Ρούμελης Σφακίων στο λιμάνι Χώρας Σφακίων, με το «ΤΑΞΙ – ΔΑΜΟΛΟ» Ν.Χ. 659.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Nine ports compete for the ESPO Award 2024 rewarding circular economy projects in Europe’s ports

The ESPO secretariat received nine submissions for the 16th edition of the ESPO...

Εισροή υδάτων σε σκάφος στην Αίγινα

Ενημερώθηκαν τις απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές του Σαρωνικού και τις...

Ελαφριά πρόσκρουση σκαφών στη Μύκονο

Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Τραυματισμός ανήλικης στο Τολό –...

Απαγόρευση απόπλου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο Κερατσίνι

Θάνατοι ανδρών στη Καβάλα και τη Λίνδο  Τις μεσημβρινές ώρες χτες, ενημερώθηκε...