Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Αυτοψία Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στα έργα αναβάθμισης της παραλίας Βοτσαλάκια
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αυτοψία Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στα έργα αναβάθμισης της παραλίας Βοτσαλάκια

Στην παραλία Βοτσαλάκια βρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μαζί με Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να εποπτεύσει τις εκτεταμένες εργασίες για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της παραλίας.

Το κόστος του σημαντικού αυτού έργου είναι προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει την αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, των αθλητικών εγκαταστάσεων και μια σειρά παρεμβάσεων, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο επισκέψιμη και να απολαμβάνουν οι δημότες και επισκέπτες του Πειραιά τις καλύτερες δυνατές παροχές στην παραλία της πόλης μας.

 

Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στη δήλωσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εποπτεύσαμε πριν λίγες ημέρες μαζί με Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην παραλία Βοτσαλάκια.

Στόχος μας και επιθυμία μας μέσω των έργων, κόστους περίπου 2 εκ. ευρώ, είναι να αναβαθμίσουμε την παραλία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το πράσινο και να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή και όμορφο κοινόχρηστο χώρο για όλους τους δημότες, αλλά και επισκέπτες.

Με την ευκαιρία, να κάνω  γνωστό σε όσους ελάχιστους  ίσως δεν το γνωρίζουν ότι και οι δυο παραλίες του Πειραιά ήταν πάντα και παραμένουν ελεύθερες, ώστε ο κάθε δημότης ή επισκέπτης να μπορεί να τις επισκεφθεί εντελώς δωρεάν.

Την δε επισήμανση αυτή, την κάνω καθώς υπάρχουν ακόμα  δυστυχώς δημοτικοί σύμβουλοι «μιας άλλης παλιάς εποχής», οι οποίοι επιχειρούν και μάλιστα με επιμονή και με ακραία και εξόφθαλμα ψέματα  να παραπλανήσουν ή να μπερδέψουν τους δημότες, γράφοντας δημόσια ότι «η δημοτική αρχή Μώραλη παραχώρησε την παραλία Βοτσαλάκια σε ιδιώτη κλπ κλπ».

Είναι δε κρίμα αυτά τα ψέματα να υιοθετούνται από την επίσημη σελίδα του δημοτικού συνδυασμού, αλλά όπως και στο προτελευταίο Δημοτικό  Συμβούλιο ανέφερα, όλοι κρινόμαστε καθημερινά και τα αποτελέσματα εδώ και 10 χρόνια στον Δήμο Πειραιά  είναι γνωστά.

Τέλος, είναι γνωστό ότι ως Δήμαρχος θεωρώ τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αναγκαία, χρήσιμη και απαραίτητη για την πόλη μας.

Συνεχίζοντας, όσον αφορά στα έργα στα Βοτσαλάκια, θα πρέπει να ενημερώσω, καθώς ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε 6-8 μήνες, ότι το εφετινό καλοκαίρι τα έργα θα βρίσκονται υπό εξέλιξη, καθώς  αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Παρόλα αυτά, για όσους επιθυμούν να κολυμπήσουν, η δυνατότητα θα υπάρχει  καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού όπως και η απαιτούμενη ασφάλεια για τους κολυμβητές (ναυαγοσώστης).

Πρόκειται για μια απαραίτητη και σημαντική παρέμβαση, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα αναδείξει περαιτέρω ένα από  τα ωραιότερα σημεία του Πειραιά και θα φέρει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε μια από τις δύο παραλίες που διαθέτει ο Δήμος μας.

Μετά την ολοκλήρωση του  έργου βάζουμε μπρος την μελέτη για τη δεύτερη παραλία, της Φρεαττύδας».

 

Related Articles

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού: «Θάλασσα. Από το Αιγαίο στο Ιόνιο»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της δράσης «Η...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ με...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...