Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΕΠ: ΣΤΟΠ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΒΕΠ: ΣΤΟΠ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Ο πρόεδρος Β.Ε.Π., κος Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας απέστειλε σήμερα εκ νέου επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας με την οποία προτείνει άμεση ΠΑΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΩΝ μέχρι την ενεργοποίηση προσωποποιημένων ρυθμίσεων οφειλών και του ακατασχέτου τραπεζικού λογαριασμού.

 

Ο πρόεδρος ΒΕΠ μεταξύ άλλων αναφέρει: To τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά γινόμαστε αποδέχτες μηνυμάτων απελπισίας σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων – μελών μας σχετικά με κατασχέσεις επαγγελματικών λογαριασμών λόγων χρεών στο δημόσιο.

 

Το λυπηρό είναι ότι ειδικά μέσα στο χρονικό διάστημα των εορτών αρκετά μέλη μας δυστυχώς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν παραγγελίες καθώς και τις μισθολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και τα λειτουργικά τους έξοδα.

 

Σε μια περίοδο προκλήσεων για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που προσπαθούν να επανέλθουν από τις συνεχόμενες κρίσεις της χώρας μας – οικονομική , υγειονομική , ενεργειακή – δεν βοηθούν οι κατασχέσεις. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα οδηγηθούν άμεσα σε λουκέτα αλλά και πάλι το ελληνικό δημόσιο δεν θα έχει κανένα έσοδο. Τιμωρούμε τις επιχειρήσεις για την βάναυση φορολογία κλπ των μνημονίων; Τιμωρούμε τις επιχειρήσεις για την οικονομική κρίση που επέφερε ο κορονοϊός;

Το Β.Ε.Π. έχει προτείνει άμεση ενεργοποίηση προσωποποιημένων ρυθμίσεων οφειλών και άμεση ενεργοποίηση ακατασχέτου τραπεζικού λογαριασμού. Αυτές είναι ουσιαστικές λύσεις και πρέπει μέχρι την ενεργοποίηση τους να γίνει παύση κάθε μορφή κατάσχεσης.

 

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Related Articles

Γ. Γαβρίλης: «Ο Πειραιάς χρειάζεται σχέδιο Πολιτικής Προστασίας»

Παρέμβαση σε εκδήλωση του Δήμου Πειραιά για την Πολιτική Προστασία έκανε ο...

Μητροπολίτης Πειραιώς: Έχουμε κληθεί να αποβούμε συνεργοί του Θεού

Λαμπρά και με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια στην χαρμόσυνη Αναστάσιμη περίοδο πραγματοποιείται η ετήσια...

Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»:  Επετειακή εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης

10 χρόνια Ημέρες Θάλασσας  Επετειακή εκδήλωση για τη μάχη της Κρήτης Η...

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Τσακλόγλου στο Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. – Δευτέρα 20/5/2024

Συνεδριάζει την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρουσία...