Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

 Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά 

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στα Χανιά, υπό την Προεδρία του Εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ.της ΟΛΘ Α.Ε. και Προέδρου της ΕΛΙΜΕ κ. Θάνου Λιάγκου και την παρουσία των Διευθυνόντων Συμβούλων και Προέδρων των Οργανισμών Λιμένων, μελών του Δ.Σ. και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Δημήτρη Βιριράκη ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης και έλαβε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Προέδρου και των προσκεκλημένων για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία.

Στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκε η παράταση και η εφαρμογή στα Ελληνικά Λιμάνια των Κανονισμών για τις ΠύλεςSchengenκαι τις ευκαιρίες Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τη διασύνδεση των λιμένων με τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών καθώς και έργα πράσινης μετάβασης.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των λιμένωνμε κυρίαρχο το ζήτημα της εφαρμογής του ΠΔ 83/2022.

Επιπλέον σε πολύ εγκάρδιο κλίμα έγινε η αποδοχή των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Πόρου, Σαλαμίνος και Θάσουως νέαΜέλη της Ένωσης.

Τέλος συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την συμμετοχή της Ένωσης στη Διεθνή Έκθεση ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024 όπου η ΕΛΙΜΕ θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο (αριθμός περιπτέρου 4.315, αίθουσα 4).

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από το καθηγητή κ.Θεοχάρη Τσούτσο, Διευθυντή του Εργαστηρίου των Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ευρωπαϊκού έργου  BLUEPORTS, που αφορά τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την εκπαίδευση και πιστοποίηση των εργαζόμενων στα λιμάνια στα νέα καύσιμα και την πράσινη μετάβαση.

Related Articles

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...

14th Annual Capital Link: Operational Excellence in Shipping Forum

Tuesday, September 24, 2024 – The 14th Annual Operational Capital Link Excellence...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- Έναρξη εγγραφών στα Σεμινάρια

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...