Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Εμπλοκή κάβου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Εμπλοκή κάβου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για εμπλοκή κάβου στην προπέλα του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1¨ Ν.Π. 10774, στο λιμάνι του Πειραιά.
Πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από καταδυτικό συνεργείο και αφαιρέθηκε ο κάβος από το αξονικό σύστημα του πλοίου. Κατόπιν προσκόμισης του σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά με 1229 επιβάτες, 144 Ε.Ι.Χ., 35 Δ/Κ και 92 Φ/Γ για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο προς τους λιμένες Σύρου-Πάτμου-Λέρου-Καλύμνου-Κω-Ρόδου.
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Χίου, προέβησαν στη σύλληψη δέκα (10) αλλοδαπών για παράβαση του Ν. 3386/05 ¨Παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο¨ και του άρθρου 24 παρ. 6 του Ν. 5038/23 ¨Κατοχή πλαστών εγγράφων¨.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Χίου, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67, 56χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών  Ψυχικής Υγείας

Ακολουθεί δελτίο τύπου της παράταξης  “ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες”...

Συνεχίζεται η λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου από τον Δήμο Πειραιά

Συνεχίζεται η λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου από τον Δήμο Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών...

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Δ.Σ.Π.: ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά διοργανώνει ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στην αίθουσα...

Συνάντηση Διευθύνοντος Πρωτοδικείου Πειραιά με τον Πρόεδρο και το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για τον νέο δικαστικό χάρτη

Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης  του Πρωτοδικείου Πειραιά  Γεωργίου...