Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Η ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για το Νόμο 4926/2022,
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για το Νόμο 4926/2022,

ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Θέμα: Άρθρα 8 & 9 του Νόμου 4926/2022

 

Η ΕΠΕΣΤ επανέρχεται στην εφαρμογή των άρθρων 8 & 9 του Νόμου 4926/2022, που αφορά τον κλάδο του τουρισμού σε σκάφη αναψυχής, ενόψει της αρχής της νέας τουριστικής περιόδου και σχετικών συζητήσεων που γίνονται, ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Βουλή και τον Τύπο.

 

  1. Επισημάναμε από την πρώτη στιγμή ότι τα άρθρα 8 & 9 του Νόμου 4926/2022, όπου δίνεται μία δυνατότητα fast track ναύλωσης σε σκάφη εξωχωρίων εταιρειών να ναυλώνονται κατά παρέκκλιση 21 ημέρες, είναι αντιδεολογική και πολιτικά εσφαλμένη.  Την άποψή μας υποστήριξαν όλα τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, αλλά και Βουλευτές της Ν.Δ., ανεξάρτητα αν τελικά κάθε Βουλευτής, για προσωπικούς λόγους, ψήφισε τα συγκεκριμένα άρθρα.
  2. Είναι σαφές ότι ο τρόπος που διεξήχθη η διαβούλευση κατά τη διάρκεια ψήφισης του εν θέματι νομοσχεδίου ήταν ελλιπής και απαράδεκτος.  Απαιτείται να υπάρξει πράγματι σοβαρή διαβούλευση με εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθούν δίκαιες λύσεις και ορθολογικές χρεώσεις για τα διερχόμενα σκάφη αναψυχής και τον περιορισμό των παράνομων ναυλώσεων.
  3. Η ΕΠΕΣΤ επισημαίνει ότι η συζήτηση και η διαβούλευση είναι δύσκολη και σύνθετη, κυρίως γιατί υπάρχουν πολλά συμφέροντα που έχουν συνηθίσει στην παρανομία (και με παραπληροφόρηση οδήγησαν στη ψήφιση των άρθρων 8 & 9),  αλλά και αντιτιθέμενα νόμιμα συμφέροντα.  Σε κάθε περίπτωση, η ΕΠΕΣΤ είναι παρούσα να συμμετάσχει με την εμπειρία και τις γνώσεις της σε κάθε πρωτοβουλία, που έχει σα στόχο να γίνουν κατανοητά τα θέματα, τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα, ακόμα και οι αρμόδιοι φορείς δεν γνωρίζουν και δεν κατανοούν.

HELLENIC PROFESSIONAL YACHT OWNERS ASSOCIATION

Related Articles

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...

14th Annual Capital Link: Operational Excellence in Shipping Forum

Tuesday, September 24, 2024 – The 14th Annual Operational Capital Link Excellence...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- Έναρξη εγγραφών στα Σεμινάρια

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...