Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Με ομόφωνο ψήφισμά του  το  Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά εκφράζει  τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με ομόφωνο ψήφισμά του  το  Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά εκφράζει  τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά,  κατά τη συνεδρίαση του,  τη Μ. Δευτέρα,  29-4-2024, ενέκρινε  ομόφωνα και εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας  τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης.

 

Το ομόφωνο  ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, έχει ως εξής:

«Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις, από την 1η Νοεμβρίου 2023, για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα για την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων).

Τα Κέντρα Πρόληψης επιτελούν μέγιστης σημασίας έργο στο θέμα της ενημέρωσης – πρόληψης των εξαρτήσεων. Έχουν υποστηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας (γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, νέους κ.α.), συχνά μάλιστα αποτελούν, τη μοναδική υπηρεσία ψυχικής υγείας που θα προστρέξει ο δημότης μας. Τα επιστημονικά προγράμματα που σχεδιάζουν και υλοποιούν, στηρίζονται στις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές ποιότητας στον τομέα της πρόληψης. Η έως σήμερα δουλειά τους έχει μνημονευτεί ως πρότυπη και καινοτόμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά.

Με αυτό το σχέδιο νόμου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την απεξάρτηση, κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς, με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους! Οι υπάρχοντες οργανισμοί και προγράμματα, ήδη διασυνδέονται μεταξύ τους, σύμφωνα με τις τρέχουσες θεραπευτικές ανάγκες, ενώ ελέγχονται και εποπτεύονται διαρκώς από το Υπουργείο Υγείας, και ισχύον νομικό πλαίσιο.

 

                                    Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης.

Φρονεί ότι τα Κέντρα Πρόληψης και η Απεξάρτηση στη χώρα μας χρειάζονται   ΕΝΙΣΧΥΣΗ και ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΣΗ και ζητά:

          Ενίσχυση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό, για να μπορεί να υπάρχει «θεραπευτικό συνεχές».

          Ενίσχυση των δομών με νέους χώρους και υλικοτεχνική υποδομή.

          Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την κοινωνία για τη μάστιγα των ναρκωτικών από εξειδικευμένο προσωπικό και συμμετοχή των Συλλόγων Οικογένειας.

–     Να παραμείνουν εγκεκριμένοι φορείς για την πρόληψη και την απεξάρτηση στο χώρο της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων και να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν οι πολλές κενές θέσεις προσωπικού».

Related Articles

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού: «Θάλασσα. Από το Αιγαίο στο Ιόνιο»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της δράσης «Η...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ με...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...