Τετάρτη , 26 Μάρτιος 2025
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Σύρο 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Σύρο 

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “POWER JET“ σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον Πειραιά προς Σύρο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη με 1106 επιβάτες και 31 άτομα πλήρωμα, παρουσίασε αύξηση της θερμοκρασίας σε μία εκ των τεσσάρων κυρίων μηχανών, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. ανατολικά της Αίγινας.
Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Σύρου και κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, απέπλευσε για συνέχιση του εγκεκριμένου δρομολογίου του προς τους επόμενους λιμένες, με 820 επιβάτες. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό τριάντα οκτώ (38) ατόμων σήμερα στη ν. Γαύδο, γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 30 και 33 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των διασωθέντων αλλοδαπών.
Οι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 5038/2023 «Είσοδος και έξοδος από την Ελληνική επικράτεια» ,του Ν. 3386/2005 «Παράνομη Είσοδος στη χώρα», του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία».
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
 
*****
 
Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, για ακυβερνησία φορτηγού πλοίου σημαίας Κομόρες, με πέντε (05) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή 4,3 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου. Στο σημείο έσπευσε ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος καθώς και το ρυμουλκό «ΚΑΠΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΙ» Ν.Ρ. 42, το οποίο ρυμούλκησε το Φ/Γ προς την περιοχή Ντάτσα Τουρκίας, από όπου παρελήφθη από τούρκικο ρυμουλκό. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
****
 
Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Σύρου, για την έκτακτη προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ» Ν.Π. 12119, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, προκειμένου να αποβιβάσει έναν ασθενή επιβάτη.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

 Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο 

Τις μεσημβρινές ώρες την 23-03-2025, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Μεσολογγίου, της...

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΥΝΑΝΠ: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από...

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών γράφει  για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821,...

Ο Βασίλης Κορκίδης(ΕΒΕΠ) για την γιορτή του Ευαγγελισμού και την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ευχετήριο μήνυμα του Προέδρου  ΕΒΕΠ  κ. Βασίλη Κορκίδη: Χρόνια πολλά για την...