Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Παρέμβαση ΕΒΕΑ σχετικά με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό: Να δοθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο θέμα των κινήτρων
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση ΕΒΕΑ σχετικά με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό: Να δοθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο θέμα των κινήτρων

Να δοθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο θέμα των κινήτρων ζητάει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών αναφορικά με την προτεινόμενη τροπολογία του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον επανακαθορισμό των κινήτρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Συγκεκριμένα σε παρέμβασή του το Επιμελητήριο τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η αγορά ακινήτων και ο κατασκευαστικός κλάδος αποτελούν την τελευταία πενταετία έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» και «απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου είναι η διασφάλιση ενός σταθερού, σαφούς θεσμικού περιβάλλοντος. Οι πρόσφατες παρεμβάσεις Δήμων σχετικά με τα κίνητρα που παρέχει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας στον κλάδο, αποθαρρύνοντας νέα σχέδια και προκαλώντας προβλήματα ακόμα και σε ήδη εγκεκριμένες επενδύσεις». Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνεται στην ανακοίνωση, πρότεινε με τροπολογία τον επανακαθορισμό των κινήτρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, με κλιμακωτό περιορισμό για τα ύψη των κτιρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι θετική, ωστόσο το γεγονός ότι πρόκειται για μια μεταβατική ρύθμιση, συντηρεί την ασάφεια στην αγορά. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει ήδη γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών από εταιρείες – μέλη του, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κατασκευών ιδιωτικών έργων και σήμερα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να υλοποιήσουν ήδη συμφωνηθέντα επιχειρηματικά σχέδια. Η δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του ζητήματος είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να λήξει το καθεστώς αβεβαιότητας, που απειλεί να βλάψει την ανάπτυξη ενός κρίσιμου κλάδου, αλλά και το επενδυτικό προφίλ της χώρας μας. Το ΕΒΕΑ, ένας φορέας που υπηρετεί διαχρονικά την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, θα συμμετέχει στον σχετικό διάλογο υπεύθυνα και ουσιαστικά».

Related Articles

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αλλάζει την εικόνα της Αττικής”

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, ενός εμβληματικού...

Θάνατοι λουόμενων στη Βουλιαγμένη

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με το θάνατο γυναίκας στο Ρέθυμνο – Θάνατοι λουόμενων στη...

Επίκαιρη Ερώτηση Αλ.Αυλωνίτη για 250 Ειρηνοδίκες που παραμένουν αδιόριστοι από το 2016

Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης...

Μεγάλο ενδιαφέρον για την AegeanRegatta 2024, τις 40 έφτασαν οι συμμετοχές

Eνας μήνας πριν από την έναρξη της ΑegeanRegatta 2024 και οι συμμετοχές...