Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home AGENDA Συνέδριο «Γυναίκες και Διπλωματία» στον Πειραιά
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συνέδριο «Γυναίκες και Διπλωματία» στον Πειραιά

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε συνεργασία με τη WOMEN ACT, με χαρά ανακοινώνει το επερχόμενο συνέδριο “Γυναίκες και Διπλωματία”. Tο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου την 23 και 24 Μαΐου 2024, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη Αικατερίνης Λασκαρίδη, στην οδό Μεραρχίας 2, 18535 Πειραιάς.

Πρέσβεις, υπουργοί, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί εκπρόσωποι, ειδικοί και φοιτητές από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν σε αυτό το κορυφαίο γεγονός για να διερευνήσουν την ανεκτίμητη συνεισφορά των γυναικών στον τομέα της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της ισότητας στις διπλωματικές προσπάθειες, το συνέδριο στοχεύει στην παροχή ενός πλαισίου για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση των διεθνών σχέσεων.

Το συνέδριο “Γυναίκες και Διπλωματία” στοχεύει στο να συμβάλει στον διάλογο για την ισότητα, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες στον διαμορφωτικό περίγυρο μιας πιο συμπεριληπτικής, ισότιμης και ειρηνικής κοινωνίας μέσω διπλωματικών δρόμων.

Για δημοσιογραφικές ερωτήσεις, εγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Δρ. Ειρήνη Μαμάκου στο mamakou@unipi.gr  ή στο +30 697 2724150.

Related Articles

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού: «Θάλασσα. Από το Αιγαίο στο Ιόνιο»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της δράσης «Η...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ με...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...