Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Χρήστος Στυλιανίδης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας πάνω απ’ όλα»
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Χρήστος Στυλιανίδης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας πάνω απ’ όλα»

Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο λιμάνι του Πειραιά ενόψει της εορτής του Πάσχα (02.5.2024)

«Πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας. Το Αιγαίο είναι δύσκολη θάλασσα από πολλές απόψεις. Πρέπει να τηρήσουμε τα υψηλά πρότυπα που θέλουμε, για τα θέματα ασφάλειας της ακτοπλοΐας μας. Η ασφάλεια των επιβατών, η ασφάλεια των πληρωμάτων και του περιβάλλοντος, είναι για εμάς, η πεμπτουσία όλων των ελέγχων που κάνουμε», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την επίσκεψή του το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Πύλη Ε7 και το Ε/Γ-Ο/Γ “Blue Star Delos”, στο πλαίσιο της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Αναφορικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι, από το Υπουργείο Ναυτιλίας υπάρχει επικαιροποίηση της σχετικής ανακοίνωσης. «Είμαστε σε συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για το θέμα αυτό. Υπάρχουν οι συστάσεις από τον EMSA που είναι συγκεκριμένες. Πρέπει όλοι μας να είμαστε πειθαρχημένοι για θέματα ασφάλειας. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε τίποτα. Υπάρχει επιστήμη, υπάρχουν άνθρωποι ειδικοί που ξέρουν, καλύτερα από εμάς, όλα αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να ακολουθούμε αυτές τις συστάσεις. Και πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν πρέπει να έχει φόρτιση πάνω από 40%. Όλη μέρα σήμερα, με τη βοήθεια του Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., έχουμε βγάλει και ομάδα λιμενικών που θα παρακολουθεί το θέμα αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό ευχήθηκε καλό ταξίδι, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη, στη συνέχεια, στο Α’ Λιμενικό Τμήμα (Τζελέπη) του Κ.Λ/Χ Πειραιά όπου, αφού ενημερώθηκε για το έργο και την δραστηριότητα της Λιμενικής Αρχής, ευχήθηκε στα στελέχη και τα συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση της πολιτείας και τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση.

Τον κ. Στυλιανίδη, συνόδευσαν, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Γιαλελής, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Δρακούλης Κούβαρης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

https:/www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/xrhstos-stylianidhs-apo-to-limani-toy-peiraia-h-asfaleia-ths-aktoploias-mas-panw-ap-ola/

Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...

14th Annual Capital Link: Operational Excellence in Shipping Forum

Tuesday, September 24, 2024 – The 14th Annual Operational Capital Link Excellence...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- Έναρξη εγγραφών στα Σεμινάρια

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...