Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home AGENDA 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας
AGENDA

5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Εκδήλωση από τους Agatha Φεστιβάλ Αστυνομικής ΛογοτεχνίαςAccess4all και 4 ακόμη
Agatha Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας
Εισιτήρια
www.ticketplus.gr/event/5-festival-astynomikis-logotechnias-2

Ακολουθεί η συνέχεια του προγράμματος από 23 Μαΐου έως 5 Ιουνίου:
* Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν εκτός από την εκδήλωση True Crime και το τριήμερο στο Σεράφειο, όπου μπορείτε να κλείσετε εισιτήριο στο λινκ αυτό:
https://www.ticketplus.gr/…/5-festival-astynomikis…/
Πέμπτη 23 Μαΐου:
Πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έλενας Χουσνή «Solve Death: Η ΑΙ συναντά τον Αριστοτέλη». Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κύφαντα.
Ομιλητής: Τεύκρος Μιχαηλίδης (μαθηματικός, συγγραφέας).
Omikron2, Βουτάδων 42, Αθήνα, στις 19:00.
Αναλυτικό πρόγραμμα για το τριήμερο 24-25-26 Μαΐου, στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων
Παρασκευή 24 Μαΐου
Κεντρική αίθουσα:
17:00: Έναρξη του Φεστιβάλ με την προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους
17:00: «Αντέχεις το σκοτάδι;». Σενάριο: Έλενα Μπολονάση, σκηνοθεσία: Τάκης Ιβόπουλος.
17:15: «Ο Σίσυφος είναι ευτυχισμένος». Σενάριο: Τάκης Ιβόπουλος, σκηνοθεσία: Νίκος Μαυρομήτρος.
17:45: Ενημέρωση για την ψηφιακή προσβασιμότητα από την ΜΚΟ «Διαβάζω Για τους Άλλους».
18:00: Debate από την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), με θέμα «Αστυνομικός Επιθεωρητής VS Ιδιωτικός Ερευνητής».
«Λογομαχούν» οι Γρηγόρης Αζαριάδης (συγγραφέας, κριτικός αστυνομικής λογοτεχνίας), Άντυ Βρόσγος (συγγραφέας), Κλαίρη Θεοδώρου (συγγραφέας)
με τους Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου (συγγραφέας), Βαγγέλης Μπέκας (συγγραφέας), Άγγελος Χαριάτης (συγγραφέας).
Συντονίζει η Έρικα Αθανασίου (συγγραφέας).
19:30: Παρουσίαση για πρώτη φορά στην Ελλάδα του συγγραφέα Bernard Minier σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας και τις εκδόσεις Μίνωας.
Ομιλητές: Χρήστος Μαρκογιαννάκης (συγγραφέας) και Μιχάλης Καμάκας (ραδιοφωνικός παραγωγός).
Στην εκδήλωση θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.
Αίθουσα 1:
To Κυνήγι της Σμαραγδένιας Πάπιας. Ένα old time classic αστυνομικό μυστήριο τύπου «Μάντεψε Ποιος»: Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ντετέκτιβ, παρακολουθούν την ανάκριση των υπόπτων και αναζητούν στοιχεία. Ποια λεπτομέρεια θα προδώσει τον ένοχο;
Διάρκεια: 1:30 ώρα
Έναρξη στις 17:00 και στις 19:00.
Σκηνή εξωτερικού χώρου:
20:00 Stand Up Comedy μυστηρίου.
Μια παράσταση με τα όλα της, σύντομα αστεία, παρατηρήσεις της καθημερινότητας, ιστορίες, διάδραση, αυτοσχεδιασμούς.
21:00: Θεατρική παράσταση «Φόνος στον Νείλο» της Agatha Christie*.
14 Έλληνες συγγραφείς και 1 εκδότης αστυνομικής λογοτεχνίας, με σκηνοθέτες τον Σπύρο Σουρβίνο και την Ρέα Σαμαροπούλου, σε μια πρωτότυπη παράσταση.
Παίζουν:
Γρηγόρης Αζαριάδης, Χρήστος Αζαριάδης, Έρικα Αθανασίου, Άντυ Βρόσγος, Χρήστος Γιαννάκενας, Σπύρος Κακατσάκης, Γιάννης Μόσχος, Έλενα Μπολονάση, Βάσω Παπαδοπούλου, Τέσυ Παπαθανασίου, Γεωργία Παπαλυμπέρη, Άγγελος Χαριάτης, Γιάννης Χουτόπουλος
Γκεστ: Μίνως Ευσταθιάδης, Έλενα Χουσνή
Η ακουστική περιγραφή θα γίνει από την ATLAS E.P.
Σάββατο 25 Μαΐου
Κεντρική αίθουσα:
11:00: Διαδραστικό παιχνίδι γρίφων για παιδιά και ενήλικες με έναρξη κάθε ένα τέταρτο. Η έναρξη της τελευταίας ομάδας θα γίνει στις 14:00. Το παιχνίδι υλοποιείται από την ομάδα Marco.
14:00: Προβολές ταινιών μικρού μήκους. Οι τίτλοι των ταινιών και οι σκηνοθέτες θα ανακοινωθούν αργότερα.
16:45: Ενημέρωση για την προσβασιμότητα σε πολιτιστικούς χώρους από την Access4all.
17:00: Η τεχνητή νοημοσύνη στην λογοτεχνία και στην καθημερινότητα: Νέα, τεχνολογικές εξελίξεις, κοινωνικός αντίκτυπος, αντίλογος.
Συζήτηση με τους Θεοφάνη Τάση (καθηγητή), Σπύρο Κακατσάκη (δικηγόρο και συγγραφέα), Γιάννη Πανούση (ομότιμο καθηγητή εγκληματολογίας) και Δημήτρη Δημητριάδη (ψηφιακό δημιουργό).
18:30: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» από την ομάδα Matterz. Ανοιχτή συζήτηση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τη διαδικτυακή παρενόχληση. Το Matterz είναι ένα ψηφιακό οικοσύστημα που περιλαμβάνει μια εφαρμογή για κινητά και έναν αποκλειστικό ιστότοπο, που λειτουργούν ως σημείο αναφοράς για την ασφάλεια, τη συμπερίληψη, την εκπαίδευση, την ενδυνάμωση και την ισότητα.
Οι ομιλητές θα ανακοινωθούν αργότερα.
19:30: Παρουσίαση και ομιλία του συγγραφέα Ahmet Umit σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκης.
Ομιλητές: Χρύσα Σπυροπούλου (συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας) και Στέλλα Βρεττού (μεταφράστρια).
Ερωτήσεις θα κάνουν οι συντονιστές της Λέσχης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha Γρηγόρης Αζαριάδης και Βίκυ Χασάνδρα και οι συντονιστές της Λέσχης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Μεταίχμιο Όλγα Γεωργιάδου και Κώστας Γιαβής.
Στην εκδήλωση θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία.
Προαύλιο χώρο:
21:00: Θεατρική παράσταση «Το κορίτσι στο τρένο» της Paula Hawkins με τους πρωτοετής φοιτητές της δραματικής σχολής «ΙΟΘ», με σκηνοθέτη τον Αντώνη Γαλέο. Συμμετέχουν οι: Aνθοπούλου Στέλλα, Αριστείδου Ιωάννης, Γεωργίου Ορέστης, Γρούμπα Γρηγορία Δαράς Δημήτρης,Κοντολά Ασημίνα, Κουτσοχέρας Αλέξιος, Κρομμύδας Κωσταντίνος, Λιανοπούλου Στέλλα, Μαργαρώνη Ζωηνίκη, Μαρνέλη Βασιλική, Μαυρομάτης Μιχάλης, Μικρούλης Φώτης, Μοσάλεμ Σάιμε, Πάνου Δανάη, Πέτρου Στέφανος,Συλλούρη Δήμητρα Τριβέλλα Ισιδώρα,Τσιότσιος Νικόλαος,Αγγελόπουλος Παναγιώτης, Ανασταστάκη Άννα Βότικας Κυτινός Ανδρέας,Γεωργίου Χριστιάνα,Γεωργίτση Σιμώνη,Γιαννοπούλου Κατερίνα
Ζαρίφη Ευφροσύνη,Ιωαννίδου Έφη, Καραίσκος Παναγιώτης, Καραμπετσάνου Αθηνά Κόνιαρη Μά’ι’ρα, Κουσαρίδας Γιώργος, Μπεφάνης Κωσταντίνος, Πλέγκα Ευγενία, Πραφτσιώτης Απόστολος, Ρίμαγμος Ρήγας Αστέριος, Τούντα Αναστασία,Τσότρα Μαρτασώ Σολωμίδου Κυριακή
Η ακουστική περιγραφή θα γίνει από την ATLAS E.P.
Αίθουσα 1:
To Κυνήγι της Σμαραγδένιας Πάπιας. Ένα old time classic αστυνομικό μυστήριο τύπου «Μάντεψε Ποιος»: Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ντετέκτιβ, παρακολουθούν την ανάκριση των υπόπτων και αναζητούν στοιχεία. Ποια λεπτομέρεια θα προδώσει τον ένοχο;
Διάρκεια 1:30 ώρα
Έναρξη στις 11:00 και κάθε δύο ώρες έως και τις 19:00.
Αίθουσα 2:
12:00: Διαδραστικό σεμινάριο δημιουργικής αστυνομικής γραφής για παιδιά. «Ναι, Όχι ή μήπως Ίσως;». Τρία μυστήρια σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας σας καλούν να τα αποκαλύψετε. Αναμετρηθείτε με τη συγγραφέα Έρικα Αθανασίου και βρείτε τα ήδη γραμμένα μυστήρια ή ανακαλύψτε νέα.
Σκηνή εξωτερικού χώρου:
19:30: Crime Songs. Συναυλία από το Εθνικό Ωδείο Χολαργού. Οι μαθητές του Ωδείου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν ελληνικά και ξένα τραγούδια με στίχους που αναφέρονται σε εγκλήματα και παραβατικές συμπεριφορές, με υπεύθυνη τη μουσικό και καθηγήτρια φωνητικής Δήμητρα Καραμπεροπούλου.
Κυριακή 26 Μαΐου
Κεντρική αίθουσα:
17:00: Παρουσίαση κοινωνικών ερευνών από το τμήμα εγκληματολογίας της Tabula Rasa. Η εγκληματολόγος Έλενα Μπολονάση (δικηγόρος, εγκληματολόγος, συγγραφέας) και οι μαθητές της παρουσιάζουν έρευνες για μεγάλα κοινωνικά ζητήματα.
18:00: Προϊστορία και ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας. Μια αναδρομή στην προϊστορία και την ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας με εικόνες και πολύ χιούμορ από τον Τεύκρο Μιχαηλίδη (μαθηματικός, συγγραφέας) και τον Ανδρέα Αποστολίδη (συγγραφέας).
19:00: Παρουσίαση του συγγραφέα Herve Le Corre σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου.
Ομιλητές θα είναι οι συντονιστές της Λέσχης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha Γρηγόρης Αζαριάδης (συγγραφέας, κριτικός αστυνομικής λογοτεχνίας) και Βίκυ Χασάνδρα (συγγραφέας, σεναριογράφος, καθηγήτρια σεναρίου και δημιουργικής γραφής).
Στην εκδήλωση θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία.
20:30: Λήξη του τριημέρου με τιμητική βράβευση για τον Πέτρο Μάρκαρη για το συνολικό του έργο στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία.
Αίθουσα 1:
To Κυνήγι της Σμαραγδένιας Πάπιας. Ένα old time classic αστυνομικό μυστήριο τύπου «Μάντεψε Ποιος»: Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ντετέκτιβ, παρακολουθούν την ανάκριση των υπόπτων και αναζητούν στοιχεία. Ποια λεπτομέρεια θα προδώσει τον ένοχο;
Διάρκεια 1:30 ώρα
Έναρξη στις 11:00 και κάθε δύο ώρες έως και τις 19:00.
Αίθουσα 2:
12:00: «Τα κοσμήματα της κόμισσας Ντε Γάνδη» με την Τέσση Παπαθανασίου.
Όταν η κόμισσα ντε Γάνδη ανακαλύπτει πως τα πολύτιμα κοσμήματα της συλλογής της εξαφανίστηκαν καλεί τον πιο διάσημο ντετέκτιβ της χώρας, στον Σέρλοκ Χολμς.
Ελάτε να λύσουμε το μυστήριο του πύργου και να γίνουμε οι διασημότεροι ντετέκτιβ.
Για παιδιά 8-11 ετών.
Δήλωση συμμετοχών έως τις 17 Μαΐου στο τηλέφωνο 6958465415.
15:00: «Βραδιές Μυστηρίου: Ο βετεράνος». Ζωντανό παιχνίδι ρόλων αστυνομικού μυστηρίου για ενήλικες, από τη δημιουργική ομάδα της Gamecraft.
Στο Βερολίνο το 1936, εν μέσω ενός κυκεώνα πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, ελάχιστοι παρατηρούν το έγκλημα που λαμβάνει χώρα σε ένα υπόγειο, εκεί όπου κείτεται το σώμα του Ντάβιντ Μπάουμαν…
Δήλωση συμμετοχών έως τις 17 Μαΐου στο τηλέφωνο 6958465415.
Σκηνή εξωτερικού χώρου:
19:30: Crime or not. Το Studio Phonetics με «εγκληματικά» και άλλα τραγούδια, ξένα και ελληνικά, κλείνει το τριήμερο με ένα τρελό μουσικό πάρτυ!
Υπεύθυνοι: Μιχάλης Σμέρος και Μαρίττα Καψανάκη.
Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι προσβάσιμες σε άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, εκτός από τις ταινίες μικρού μήκους.
Πρόγραμμα υπογραφών συγγραφέων
στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων
Παρασκευή 24 Μαΐου
Αθανασίου Έρικα 18:00 – 20:00 Κύφαντα Agatha
Γκόλτσος Αντώνης 17:00 – 19:00 Κύφαντα Agatha
Γριβέας Μιχάλης 20:00 – 22:00 Εκδόσεις Αγγελάκης
Ευσταθιάδης Μίνως 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Ίκαρος
Ηλίας Βαγγέλης 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Πηγή
Καρνέσης Λουκάς 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Λυκόφως
Κουζούμης Κυριάκος 19:30 – 21:00 BY THE BOOK
Μαργιωρής Βαγγέλης 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Μίνωας
Μαρκάτη Έρα 20:00 – 21:00 Εκδόσεις Ψυχογιός
Πανούσης Γιάννης 18:00 – 20:00 Κύφαντα Agatha
Παπαθανασίου Τέσση 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Νίκας
Παπαθανασίου Τέσση 17:00 – 19:00 Κύφαντα Agatha
Σωτηροπούλου Χριστίνα 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Bell
Φώσκολου Μαρία 20:00 – 22:00 Εκδόσεις Νίκας
Χαριάτης Άγγελος 18:00 – 20:00 Κύφαντα Agatha
Σάββατο 25 Μαΐου
Αγγελίδης Γιώργος 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Bell
Αδάμ Νίκος 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Πηγή
Αζαριάδης Χρήστος 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Bell
Αμανατίδου Μαρία 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Νίκας
Αναστασιάδης Τάσος 20:00 – 22:00 Εκδόσεις Νίκας
Αργυροπούλου Σίβυλλα 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Λυκόφως
Αυγερίδης Πασχάλης 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Πηγή
Βαρδάκη Ειρήνη 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Μίνωας
Γιαννακοπούλου-Δακτυλίδη Μαρία 20:00 – 22:00 Εκδόσεις Αγγελάκης
Γιαννίσης Βαγγέλης 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Διόπτρα
Ζηργάνος Νικόλας 18:00 – 21:00 Εκδόσεις Τόπος
Ηλιάδης Νίκος 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Πηγή
Θεοδώρου Κλαίρη 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Ψυχογιός
Κανελλόπουλος Πάνος 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Λυκόφως
Κατεινάς Μανόλης 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Λυκόφως
Κικίδου Λένα 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Γραφή
Μάνγγελ Φραντζέσκα 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Μίνωας
Μπολονάση Έλενα 19:30 – 21:00 Εκδόσεις Ψυχογιός
Παπαδοπούλου Βάσω 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Κύφαντα
Παπαϊωάννου Αντώνης 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Δίαυλος
Σπυροπούλου Χρύσα 18:00 – 19:00 Εκδόσεις Μεταίχμιο
Τσιμόγιαννη Μήνα 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Κύφαντα
Ξανθόπουλος Γιάννης 18:00 – 21:00 Εκδόσεις Τόπος
Χουσνή Έλενα 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Κύφαντα
Κυριακή 26 Μαΐου
Αμυράς Πάνος 18:00 – 19:00 Εκδόσεις Διόπτρα
Γαλανόπουλος Νεοκλής 18:00 – 20:00 Κύφαντα Agatha
Γιαννάκενας Χρήστος 18:00 – 19:00 Εκδόσεις Μεταίχμιο
Γιώτσας Γιώργος 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Λυκόφως
Γονής Χαρίτος 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Λυκόφως
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα 18:00-20:00 Εκδόσεις Bell
Κουντουράκης Γιώργος 12:00 – 14:00 Εκδόσεις Πηγή
Μάρκαρης Πέτρος 19:30 – 20:30 Εκδόσεις Κείμενα
Μάρου Ηλιάνα 14:00 – 16:00 Εκδόσεις Αγγελάκης
Μεταξά Ελευθερία 19:00 – 21:00 Εκδόσεις Μίνωας
Μιχαηλίδης Τεύκρος 19:00 – 20:00 Εκδόσεις Ψυχογιός
Μπέκας Βαγγέλης 17:30 – 18:00 Εκδόσεις Ψυχογιός
Νυκταράκης Γιώργος 17:00 – 19:00 Εκδόσεις Πηγή
Πηγαδίτης Σπύρος 18:00 – 20:00 Εκδόσεις Λυκόφως
Φιλιππίδου Ιουστίνα 12:00 – 14:00 Εκδόσεις Νίκας
4η Εβδομάδα Εκδηλώσεων
Τετάρτη 29 Μαΐου:
Πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ειρήνης Βαρδάκη «Το άλλο κορίτσι». Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μίνωας.
Ομιλητές: Σταύρος Ηλιόπουλος (κριτικός λογοτεχνίας, bookstagrammer), Θοδωρής Ζαγκλής (bookstagrammer).
Omikron2, Βουτάδων 42, Αθήνα, στις 19:00.
Πέμπτη 30 Μαΐου:
Πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βάσως Παπαδοπούλου «Επικίνδυνα Παιχνίδια». Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κύφαντα.
Ομιλητές: Νίκος Κιαδάρης (δικηγόρος, υπεύθυνος Λέσχης Ανάγνωσης Λογοτεχνίας στο Μεταίχμιο), Πάνος Τουρλής (βιβλιοθηκονόμος, βιβλιοκριτικός).
Βιβλιοπωλείο Monogram, Υμηττού 17, Χολαργός, στις 19:00.
Παρασκευή 31 Μαΐου:
Παρουσίαση 8 πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας. Συμμετέχουν οι:
Γιάννης Ξανθόπουλος, Εκδόσεις Τόπος
Τάκης Νταλάκος, Εκδόσεις Βακχικόν
Πάνος Παντελούκας, Εκδόσεις Βακχικόν
Αντώνης Ζερβός, Εκδόσεις Πνοή
Μαρία Κυριαζή, Εκδόσεις Πνοή
Νίκος Ηλιάδης, Εκδόσεις Πηγή
Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους, Αυτοέκδοση
Πολύμνια Κοσσόρα, Εκδόσεις Ωκεανός
Παρουσιάζει και συντονίζει ο Γρηγόρης Αζαριάδης, (συγγραφέας, κριτικός αστυνομικής λογοτεχνίας).
Βιβλιοπωλείο Monogram, Υμηττού 17, Χολαργός, στις 19:00.
Σάββατο 1 Ιουνίου:
Πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Άγγελου Χαριάτη «Μαντάμ Αμάντα» από τις εκδόσεις 24 Γράμματα.
Ομιλητές: Λευτέρης Μπούρος (συγγραφέας), Μαριάνθη Μπαφέτη (bookstagrammer, Arnis Water).
Βιβλιοπωλείο Monogram, Υμηττού 17, Χολαργός, στις 19:00
Κυριακή 2 Ιουνίου:
Πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Μοστριού «Χαρτί και Μέταλλο». Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Bell.
Ομιλητές: Χρήστος Γιαννάκενας (συγγραφέας), Γιάννης Παρίσης (καθηγητής φιλολογίας).
Βιβλιοπωλείο Monogram, Υμηττού 17, Χολαργός, στις 19:30.
5η Εβδομάδα Εκδηλώσεων
Δευτέρα 3 Ιουνίου:
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αμερικανού συγγραφέα A. J. Finn “Τέλος Ιστορίας” σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός στο Monk Grapes and Spirits, στις 19:00 .
Τρίτη 4 Ιουνίου:
Πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Μάρκαρη «Η Βία της Αποτυχίας». Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κείμενα.
Βιβλιοπωλείο Monogram, Υμηττού 17, Χολαργός, στις 19:30.
Τετάρτη 5 Ιουνίου:
Εκδήλωση λήξης από την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) με θέμα «Η αυτοδικία στην αστυνομική μυθοπλασία».
Ομιλητές: Νεοκλής Γαλανόπουλος (συγγραφέας), Σέργιος Γκάκας (συγγραφέας), Κώστας Στοφόρος (δημοσιογράφος/συγγραφέας).
Συντονίζει ο Γιάννης Ράγκος (συγγραφέας).
Omikron2, Βουτάδων 42, Αθήνα, στις 19:30.
Το 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha πραγματοποιείται
Με την υποστήριξη των: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Υπό την αιγίδα των: Δήμος Αθηναίων, Υπουργείο Πολιτισμού, Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).
Χορηγοί: NIBE – Σουηδικές αντλίες θερμότητας, Athens City Festival,The Q Hotel
Χορηγοί επικοινωνίας: ΣΤΑΣΥ, ΕΡΤ, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 – 95,6, Αθήνα 9,84, Galaxy FM, Voice 102,5, Στο Κόκκινο 105,5, Ελεύθερος Τύπος, Athens Voice, O δρόμος της Αριστεράς, Η Αυγή, Newsbomb, Διαβάζω για τους άλλους, Βιβλιοκριτικές, RECβιεμ, BookSitting, North Pages, Readmagaz!ne.gr, Art and Life, Θοδωρής Ζαγκλής (@vivliofagizein), Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, ioannasnotebook.gr (@ioanna_limberopoulou), Chill and Read(@chillandreadblog), ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗΣ (Blog), ΜΕΣΟ…ΤΕΧΝΗΣ, Σέρυ Μπέντο (@readaholic_gr), Σόνια Παναγιωτίδου (@bookfairytale_), Στέλλα Γρηγοριάδου (books_stellina), , Beauty days with a book , Literature, Κυριάκος Κουζούμης (δημοσιογράφος), Diastixo, Culturebook, Aylogyros news, Το μεγαλείο των Τεχνών, www.eleannasdiary.gr (@eleannamanesi), MoonLight Tales (@moonlightalesbooks), Maria’s Book Reviews (@2dropsofsugar), @eves.bookgarden, @_.lost_in_pages._, Fay-Book Seretonin (@book_seretonin), Thessaloniki Book Stories, Pasta Flora Magazine, @mimblewimble_elli, Μαριάνθη Μπαφέτη (Arnis Water), @onceuponabook.gr, Crime Book Stories.
Ομάδες FACEBOOK: Φίλοι Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Βιλιοπαρουσιάσεις – Κριτικές, Ιστορίες Βιβλίων, My Bookfriends, Βιβλίων Ορίζοντες, Crime Book Stories. Βιβλιογραφικά, Βιβλίο της Παρέας, Ψηφιακή Προσβασιμότητα.
Σε συνεργασία με τους: The Artbassador, Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕΜΕ), ATLAS E.P. , Διαβάζω για τους άλλους, ticket plus, Access4all, The Acropolis Treasure Hunt, Black Light, Gamecraft, Tabula Rasa, Ομάδα Marco, ομάδα Matterz, Σχολή Θεάτρου ΙΟΘ.
Με τη συμμετοχή των εκδοτικών οίκων: Αγγελάκης, Άγρα, Άγρια Δύση, Αρχέτυπο, Αλεξάνδρεια, Βακχικόν, Bell, Γραφή, Carnivora, Διόπτρα, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτης, Κείμενα, Κύφαντα, Λυκόφως, Μεταίχμιο, Μίνωας, Νίκας, Οξύ, Πατάκης, Πηγή, Πνοή, Τόπος, Ψυχογιός, Ωκεανός, 24 γράμματα.
H ATLAS E.P. συμμετέχει με την παροχή υπηρεσιών προσβασιμότητας στα τρέιλερ και με ακουστική περιγραφή για ισότιμη πρόσβαση στο οπτικό κανάλι επικοινωνίας στις ακόλουθες θεατρικές παραστάσεις:
«Φόνος στον Νείλο»: Παρασκευή 24 Μαΐου στις 21:00 στην Αίθουσα 1 και
«Το Κορίτσι στο Τρένο»: Σάββατο 25 Μαΐου στις 21:00 στον Προαύλιο χώρο.
Φυσική προσβασιμότητα σε συνεργασία με την Black Light.
Ψηφιακή προσβασιμότητα σε συνεργασία με το Διαβάζω για τους άλλους.
Το 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha διοργανώνεται από την Α.Μ.Κ.Ε. Agatha και το βιβλιοπωλείο Monogram
Υπεύθυνη διοργάνωσης: Ιωάννα Πετρίδου
Σύμβουλος διοργάνωσης: Γρηγόρης Αζαριάδης
Δημοσιογραφική επιμέλεια & επικοινωνία: Έλενα Σπανδωνή
Συντονιστές της Λέσχης Ανάγνωσης Agatha: Γρηγόρης Αζαριάδης, Βίκυ Χασάνδρα
Υπεύθυνη επιδοτούμενων προγραμμάτων: Μιράντα Βατικιώτη
Φωτογράφιση: Βικτώρια Πετροπούλου
Βιντεοσκόπηση: Σάκης Σαρακίνης
TikTok: Θοδωρής Ζαγκλής
Γραμματειακή υποστήριξη: Θράια Αλμπόζο & Κωνσταντίνος Θεοχάρης
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλ.: 210 6523515 & 695 8465415
Email: agatha.amke@gmail.com
Βρείτε μας:
www.agathafestival.gr
www.facebook.com/agatha.crime.festival
www.instagram.com/agatha.crime.festival
TikTok @agatha_festival
* Murder on the Nile © 1942 Agatha Christie Limited. All rights reserved.
Η ονομασία AGATHA CHRISTIE είναι σήμα κατατεθέν της Agatha Christie Limited στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
**Βασισμένο στο best seller της Paula Hawkins και στην ταινία της DreamWorks.
Σε θεατρική διασκευή των Rachel Wagstaff και Duncan Abel,

Δείτε λιγότερα

Related Articles

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού: «Θάλασσα. Από το Αιγαίο στο Ιόνιο»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της δράσης «Η...

YES FORUM: Γνώρισε την Apollonia Lines!

Γνώρισε την Apollonia Lines! George Alexandratos  Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της Apollonia...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: 10η μέρα ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΕΨΗΣ – ΤΕΧΝΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ! ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ; 10η μέρα ΦΕΣΤΙΒΑΛ...

Πολυχώρος Λιπασμάτων Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας-STAND UP COMEDY SPECIAL

STAND UP COMEDY SPECIAL Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ...