Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση 2023-2024 Βράβευση Δήμου Πειραιά και δύο σχολείων της πόλης μας
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση 2023-2024 Βράβευση Δήμου Πειραιά και δύο σχολείων της πόλης μας

Ο Δήμος Πειραιά έλαβε ειδικό έπαινο ευχαριστίας, καθώς παρείχε άμεση και συνεχή υποστήριξη στην εργασία των μαθητών των δυο σχολείων της πόλης, το Γυμνάσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  και το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά, τα οποία βραβεύθηκαν από το Εcomobιlity 2023-2024.

Συγκεκριμένα, παρείχε πληροφόρηση για τον σχεδιασμό βιώσιμης αστικής κινητικότητας του Δήμου, ενημέρωση για δράσεις και ενέργειες που προγραμματίζονται (ηλεκτροκίνηση, εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης, δημοτική συγκοινωνία, κ.ά.) και υποστήριξη στην προσπάθειά τους με υλικό, μελέτες χάρτες, ενώ έλαβε υπόψη του για το μέλλον τις υπεύθυνες και ελπιδοφόρες προτάσεις των παιδιών.

Σημειώνεται πως, το Γυμνάσιο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά και το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά συμμετείχαν στο εθελοντικό πρόγραμμα-διαγωνισμό Ecomobility 2023-2024, το οποίο αφορά στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση μαθητών Γ’ Γυμνασίου με σκοπό την οικολογική μετακίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Το πρόγραμμα μελετήθηκε και σχεδιάστηκε από τα Τμήματα Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ και το Παιδαγωγικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, ξεκίνησε να υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ECOCITY εδώ και είκοσι έτη και έκτοτε διεξάγεται ανελλιπώς. Με βιωματικό τρόπο, οι συμμετέχοντες μαθητές και οι συντονιστές καθηγητές τους ενημερώνονται για τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, καλούνται να ερευνήσουν τα σχετικά προβλήματα της πόλης τους και να προτείνουν λύσεις.

Παράλληλα, το ECOMOBILITY προάγει 7 από τους 17 στόχους του ΟΗΕ για το Κλίμα και την Ανάπτυξη  και καλλιεργεί τις ανθρώπινες αξίες της ευγενούς άμιλλας, της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας.

Το Γυμνάσιο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς βραβεύτηκε μεταξύ 19 σχολείων στην κατηγορία «Σχέδιο Διάδρασης με την Κοινωνία», καθώς σύμφωνα με τις αρχές του συμμετοχικού σχεδιασμού, συνδιαμόρφωσε με το κοινό τα μηνύματα της προτεινόμενης εκστρατείας του αξιοποιώντας τη δημοτική συγκοινωνία για βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη του Πειραιά.

Τα παιδιά των  δύο σχολείων του Πειραιά παρουσίασαν αρχικά τις προτάσεις τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που υλοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και για να διαμορφώσουν τις προτάσεις τους αξιοποίησαν το ΣΒΑΚ Πειραιά, δίνοντας βάρος στις μετακινήσεις στην πόλη με ποδήλατο, με Μ.Μ.Μ., με τη Δημοτική Συγκοινωνία με ιδιαίτερη ευαισθησία στις μετακινήσεις των ΑΜΕΑ και στον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης.

Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να δίνει βήμα στους μαθητές των σχολείων της πόλης μας, ώστε να υλοποιήσει προτάσεις βιώσιμης κινητικότητας και μια νέα φιλοσοφία μετακινήσεων για ένα περισσότερο αειφόρο μέλλον. Στην εκδήλωση τoν Δήμαρχο Πειραιά εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και η Διευθύντρια Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κα  Μαρία Πούλου.

 

Related Articles

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε

To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε Διαβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο https://issuu.com/ycg_gr/docs/aello-54 Παλαιότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στον Πειραιά

Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης οδοστρώματος, από ώρα 22:00΄ της 20-7-2024 έως την ώρα...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΒΕΠ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΕΛΤΑ

Στις 8/7/2024 το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με την ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ...

Αιτήματα ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στον Υπουργό ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΙΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες μελών του σχετικά με...