Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ MOORE GREECE- Απρίλιος 2024
ΝΑΥΤΙΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MOORE GREECE- Απρίλιος 2024

Τον Απρίλιο 2024 είχαμε την τιμή να υποστηρίξουμε και φέτος το θεσμό του Greek Shipping Hall of Fame, που ανέδειξε τους σπουδαίους εφοπλιστές  Δημήτρη Μανιό και Μιχάλη Πνευματικό ως εισακτέους στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας.

 

Επίσης, συμμετείχαμε στο Our Ocean Conference 2024, όπου λάβαμε μέρος σε μία σημαντική ανταλλαγή ιδεών για τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση πρακτικών λύσεων και μετασχηματιστικών δράσεων για την επίτευξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ακόμα, σας παρουσιάζουμε το ενημερωτικό δελτίο μας “Ενημέρωση ΔΠΧΑ-Απρίλιος 2024” με τις πιο πρόσφατες τεχνικές ενημερώσεις και συμβουλές στην χρηματοοικονομική αναφορά.

Στα ναυτιλιακά νέα, το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην πληθώρα από νέα deals σε bulk carriers για τους Έλληνες εφοπλιστές, στο θετικό τοπίο για τα crude oil tankers καθώς και στον κλάδο LNG, όπου η υψηλή προσφορά μειώνει τις τιμές καθώς μετατοπίζονται και οι εμπορικές διαδρομές.

Τέλος, στα φορολογικά νέα συνοψίζουμε τα κίνητρα για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης- Παραγραφή ελέγχου εντός 3 ετών σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.5073/2023

 

Η Moore Greece στο Our Ocean Conference 2024

Το Our Ocean Conference 2024 στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με αξιοσημείωτα αποτελέσματα, με 469 νέες δεσμεύσεις συνολικού ύψους άνω των 11,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με 120+ έθνη, 3.000+ αντιπροσώπους και μια εντυπωσιακή συγκέντρωση ηγετών που συγκαλούνται για να αντιμετωπίσουν επείγουσες απειλές των ωκεανών, η Ελλάδα ηγείται με μια τολμηρή δέσμευση δεσμεύοντας την απαγόρευση του bottom trawling σε όλες τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (MPAs) της μέχρι το 2030.

Οι 21 δεσμεύσεις της Ελλάδας περιελάμβαναν τη διατήρηση της θάλασσας, τη βιώσιμη διαχείριση, την απαγόρευση καταστροφικών αλιευτικών πρακτικών, την επέκταση των MPA, τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης, την προώθηση της βιώσιμης ναυτιλίας και την ενίσχυση των προσπαθειών έρευνας και παρακολούθησης, αντικατοπτρίζοντας μια συνολική προσέγγιση για τη διαφύλαξη των θαλασσών.

Αντιμετωπίζοντας τις θαλάσσιες προκλήσεις όπως η πειρατεία, η παράνομη διακίνηση και η ρύπανση, η Ελλάδα επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος παρακολούθησης για τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές.

Η Moore Greece συμμετείχε σε αυτή τη σημαντική ανταλλαγή ιδεών και χαιρετίζει όλες τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση πρακτικών λύσεων και μετασχηματιστικών δράσεων για την επίτευξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Ενημέρωση ΔΠΧΑ – Απρίλιος 2024

Λογιστική & Χρηματοοικονομική Αναφορά |  Γενικά

Το ενημερωτικό δελτίο μας Ενημέρωση ΔΠΧΑ – Απρίλιος 2024 σας παρέχει τις πιο πρόσφατες τεχνικές ενημερώσεις και συμβουλές στην χρηματοοικονομική αναφορά.

Διαβάστε περισσότερα:https://www.moore-greece.gr/el-gr

 

Related Articles

Η MEGA BROKERS ζητά συνεργάτες

Θέλεις να αυξήσεις τα έσοδα του ασφαλιστικού σου γραφείου, δουλεύοντας λιγότερες ώρες;...

Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Κερατσίνι

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον θάνατο άνδρα στη Βουλιαγμένη την 20/07/2024 – Συνέχεια...

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα νησιά

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα...