Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home SLIDER ΈΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ: Υποδέχτηκε 4 αντιπροσωπίες Κινεζικών οργανισμών στα Ποσειδώνια
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΈΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ: Υποδέχτηκε 4 αντιπροσωπίες Κινεζικών οργανισμών στα Ποσειδώνια

Με ιδιαίτερη χαρά η Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας   υποδέχτηκε 4 αντιπροσωπίες Κινεζικών οργανισμών κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων 2024. Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Ένωσης και στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν ανταπόδοση των επισκέψεων του προέδρου της Ένωσης κ.Γ.Ξηραδάκη και άλλων στελεχών στην Κίνα και σηματοδοτούν την θετική ανταπόκριση και την ευαρέσκεια των Κινεζικών αρχών στη δημιουργία γραφείου αντιπροσωπίας της Ένωσης στη Σαγκάη.

 

Η Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας είναι ο πρώτος ξένος μη Κυβερνητικός οργανισμός (NGO) που άνοιξε γραφείο αντιπροσωπίας στη Σαγκάη. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός μεγάλου ναυτιλιακού κέντρου στη Σαγκάη συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό προσελκύοντας το ενδιαφέρον του διεθνούς ναυτιλιακού κόσμου.  Πολλές ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές εταιρίες σπεύδουν να ανοίξουν γραφεία/παραρτήματα στη Σαγκάη όπου η τοπική κυβέρνηση βοηθά και υποστηρίζει την ανάπτυξή τους.  Παράλληλα το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι θετικό σε εταιρίες που έχουν έδρα τη Σαγκάη.

 

Οι συζητήσεις με τα μέλη των αντιπροσωπιών επικεντρώθηκαν στη ανάγκη της συνεργασίας των δύο μεγάλων ναυτιλιακών κέντρων και τη σημασία των διμερών σχέσεων όχι μόνο σε κρατικό επίπεδο αλλά σε επίπεδο οργανισμών. Η επέκταση της συνεργασίας σε άλλα επίπεδα όπως το χρηματοοικονομικό αποτελεί κύριο μέλημα των Κινεζικών οργανισμών οι οποίοι επιθυμούν να αποκομίσουν όσο το δυνατό περισσότερες ιδέες από την Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους προς αυτήν.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ.Γ.Ξηραδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προσπάθεια της Ένωσης να ισχυροποιήσει τις σχέσεις των Ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών με τους Κινέζικους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς με σκοπό την άντληση κεφαλαίων για τον εκσυγχρονισμό του Ελληνόκτητου στόλου σύμφωνα με τις νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.   Επίσης παρότρυναν τους κυβερνητικούς εκπροσώπους να υποστηρίξουν τη δημιουργία τραπεζικών αντιπροσωπειών στην Ελλάδα εξηγώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Χρηματοδότησης Ναυτιλίας.

 

Αναλυτικά οι αντιπροσωπίες που επισκέφθηκαν την Ένωση είναι :

  1. ShanghaiLujiazuiFinancialCityAuthority, αντιπροσωπία αποτελούμενη από τους κ.κ. XuJing- Αναπλ. Διευθυντή Χρημ/κών και Ναυτιλιακών Υπηρεσιών, CaoSen- Αναπλ. Διευθυντή Ναυτιλίας, Χρηματοδότησης και Leasingκαι την κ. ShaWei – Αναπλ. ΔιευθύντριαΚέντρου Προώθησης Επιχειρήσεων.
  2. TianjinMunicipalTransportationCommission  αντιπροσωπία αποτελούμενη  από τον Αντιδήμαρχο της πόλης Tianjinκ. XieYuan, το  Γ.Γραμματέα  κ. WangZhiNan και  στελέχη τα οποία συνοδεύονταν από το Γενικό Διευθυντή της  ChinaClassification  Ελλάδας.
  3. PudongNewArea  αντιπροσωπία  αποτελούμενη  από τον Αντιδήμαρχο  κ. BiGuiping, κ. Shi Zhaoliang – General Engineer The Planning and Natural Resources Bureau of Pudong, καMiao Yan – Deputy Chief of Consumer Promotion Division, κ. Hu Xinil- Director, Land Affairs Center,κα. Lyu Duantao- Deputy Director, Land Reserve Centerκαικ. Ling Zijan- First Level Chief Clerk of Planning & Management, Planning & Natural Resources Bureau.
  4. Shanghai Municipal Transportation CommissionαντιπροσωπίααποτελούμενηαπότονΓεν.Διευθυντή κ. Yu Fulin, τηνκαHe Li- Director of Comprehensive Planning Division, τηνκαShen Lan-Deputy Director Shipping Division, τονκ. Yang HuijunDep.Director of Research Division,κ. Si Yong-Director, Railway Division, κ. Xu Wanyi-General, Post & Shipping Development center.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γιώργος Ξηραδάκης – Πρόεδρος,

Κωνσταντίνος Οικονόμου – Γενικός Γραμματέας

Βασίλης Μαντζαβίνος – Α’ Αντιπρόεδρος, 

Γιώργος Λάιος – Β’ Αντιπρόεδρος

Κατερίνα Φίτσιου – Ταμίας, 

Κωνσταντίνος Ιωάννου – Αν. Γεν. Γραμματέας,

Κρυσταλλία Μαρκάκη – Μέλος Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Κερατσίνι

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον θάνατο άνδρα στη Βουλιαγμένη την 20/07/2024 – Συνέχεια...

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα νησιά

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα...

IMO III 10th Session: What’s on the agenda?

BIMCO provides an overview of the IMO Sub-committee on Implementation of IMO...