Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι Ψαρών
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι Ψαρών

Θάνατος αλλοδαπού άντρα στον Θερμαϊκό κόλπο – Διάσωση 2 ανήλικων από στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Σύρο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στη Ρόδο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι Ψαρών – Διακομιδές ασθενών
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι ένας 33χρονος αλλοδαπός κολυμβητής βρισκόταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή «ΝΑΥΑΓΙΟ» Επανομής του Θερμαϊκού κόλπου. Αμέσως στην περιοχή μετέβη ένα  περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την ξηρά, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος να αποπλεύσει από το λιμάνι της Επανομής για τον εντοπισμό και την περισυλλογή του ατόμου σε κίνδυνο. Ο κολυμβητής ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη και στη συνέχεια του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ με διενέργεια ΚΑΡΠΑ, με αρνητικά αποτελέσματα. Η σορός μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», ενώ από τη Λιμενική Αρχή της Ν. Μηχανιώνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σύρου από λουόμενους της παραλίας Αγίου Νικολάου Ερμούπολης, ότι μία μικρή φουσκωτή λέμβος, με δύο (02) ανήλικους επιβαίνοντες παρασυρόταν από ισχυρούς ανέμους και απομακρυνόταν από την ακτή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την ξηρά, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα επιβατικό – Λάντζα (Ε/Γ – Λάντζα). Ένα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σύρου με την συνδρομή λουόμενων, κολύμπησαν μέχρι τη λέμβο και την μετέφεραν στην ακτή, με τους δύο (02) ανήλικους, ηλικίας 14 και 15 ετών καλά στην υγεία τους. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σύρου.
*****
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, ο 41χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προέβησαν στη σύλληψη οκτώ (08) αλλοδαπών στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου. Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου.
*****
Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Ψαρών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» Ν. Π. 12396, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά για Ψαρά – Οινούσσες, Χίο και Μυτιλήνη, ότι κρινόταν επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνέχιζε για τις Οινούσσες. Στο πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση εβδομήντα (70) επιβάτες, οκτώ (08) Ι.Χ.Ε. και ένα (01) Δ/Κ όχημα, ενώ στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση δεκαέξι (16) επιβάτες, τρία (03) Ι.Χ.Ε. και δύο (02) Φ/Γ.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-80χρονου, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν.67 και
-28χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π – Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v Atalandi with Cargill

Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing...

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε

To νέο ΑΕΛΛΩ κυκλοφόρησε Διαβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο https://issuu.com/ycg_gr/docs/aello-54 Παλαιότερα...

Τραυματισμός επιβάτη Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους στο Σαρωνικό

Εντοπισμός 15 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη...

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...