Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Διημερίδα Έρευνας και Διάσωσης με την συμμετοχή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο Μπάρι της Ιταλίας
ΕΛΛΑΔΑ

Διημερίδα Έρευνας και Διάσωσης με την συμμετοχή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο Μπάρι της Ιταλίας

Κατά το χρονικό διάστημα 18-19 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε διημερίδα Έρευνας & Διάσωσης με την συμμετοχή στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Μπάρι της Ιταλίας, στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης. «ΘΕΜΙΣ 2024». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας, σε συνέχεια της περιφερειακής Άσκησης Έρευνας & Διάσωσης που έλαβε χώρα στη νήσο Ζάκυνθο τον Οκτώβριο του 2023 με την συμμετοχή και της Ιταλικής Ακτοφυλακής.

Στην εν λόγω άσκηση, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον FRONTEX και την Ιταλική Ακτοφυλακή, συμμετείχαν εκτός των επιχειρησιακών μέσων των Ιταλικών Αρχών και δύο (02) πλωτά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κλιμάκιο ΚΕΑ του Κ.Λ. Κέρκυρας καθώς και αντιπροσωπεία αξιωματικών του Αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Επιπρόσθετα, κλήθηκαν και συμμετείχαν ως παρατηρητές εκπρόσωποι της πλειοψηφίας των ακτοφυλάκων των χωρών της Μεσογείου, αρκετών Κρατών Μελών της ΕΕ καθώς και εκπρόσωποι άλλων τρίτων χωρών.

Από στέλεχος του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε παρουσίαση αναφορικά με τις δομές συντονισμού επιχειρήσεων, την διάρθρωση του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Πειραιά και την συνεργασία με τα όμορα επιχειρησιακά κέντρα για την διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.

Στο περιθώριο της άσκησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ελληνικής αντιπροσωπείας με ανώτατα στελέχη της Ιταλικής ακτοφυλακής, όπου και συζητήθηκαν τεχνικής και επιχειρησιακής φύσεως θέματα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έxει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

 

Related Articles

Η MEGA BROKERS ζητά συνεργάτες

Θέλεις να αυξήσεις τα έσοδα του ασφαλιστικού σου γραφείου, δουλεύοντας λιγότερες ώρες;...

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

Επικαιρότητα 22ης Ιουλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ 22 Ιουλίου 1943: Η μεγαλειώδης αντικατοχική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας...

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα νησιά

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα...