Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Η Κρήτη δεν αφήνει τα υδροπλάνα: Με άδεια ίδρυσης και επίσημα το υδατοδρόμιο Σητείας!
ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη δεν αφήνει τα υδροπλάνα: Με άδεια ίδρυσης και επίσημα το υδατοδρόμιο Σητείας!

Χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης στο υδατοδρόμιο Σητείας και η υποδομή θα μπει πλέον σε στάδιο κατασκευών!

Μετά από καιρό επανέρχεται η Κρήτη στο προσκήνιο των υδροπλάνων με υδατοδρόμιο στη Σητεία! Η Hellenic Seaplanes ορίζει τις εξελίξεις και στην ανατολική πλευρά του νησιού, με το λιμάνι της Σητείας να αποκτάει επίσημα τον δικό της σταθμό εξυπηρέτησης υδροπλάνων! ΜεΚοινή Υπουργική Απόφαση,χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης στο  υδατοδρόμιο της Σητείας, γεγονός που φέρνει τα υδροπλάνα ένα βήμα πιο κοντά στη Μεγαλόνησο.

Μαζί με το αεροδρόμιο και την ακτοπλοΐα, η Σητεία ετοιμάζεται να υποδεχτεί και τα υδροπλάνα, με το νομό Λασιθίου να αποκτάει πλέον πολλαπλές μεταφορικές δυνατότητες. Αυτό ενισχύεται και από το ήδη εγκεκριμένο υδάτινο πεδίο στο λιμάνι της Σητείαςπου επιτρέπει 6 ζεύγη πτήσεων την ημέρα με υδροπλάνα.

Η χωροθέτηση των θαλασσοδιαδρόμων στη Σητείαεπιτρέπει τη διασύνδεση με άλλες εγκαταστάσεις, μεταξύ άλλων την Ιεράπετρα και την Κίσσαμο ενώ αναμένεται να αυξηθεί η κινητικότητα για islandhoppingδρομολόγια στoΝότιο Αιγαίο και συγκεκριμένα προς τις υποδομές σε Δωδεκάνησα και άλλους προορισμούς των Κυκλάδων με την ολοκλήρωση της κατασκευής και πιστοποίησης λειτουργίας του υδατοδρομίου της Σητείας.

Η Σητεία θα εξελιχθεί σε κόμβο για τα υδροπλάνα!

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HellenicSeaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε μεταξύ άλλωνγια το εγκεκριμένο υδατοδρόμιο Σητείας: «…Αδειοδοτήθηκε το υδατοδρόμιοστη Σητεία και η Κρήτη αποκτάει και πάλι σφυγμό αναφορικά με την έλευση των υδροπλάνων στο νησί. Με τις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίωνχτίζουμε ένα πανελλαδικό δίκτυο που θα είναι καταρχήν βιώσιμο και θα έχει ο επιβάτης τη δυνατότητα να πάει σε περιοχές που είναι είτε πολύ δύσκολο να μετακινηθεί οδικώς είτε πολύ χρονοβόρο με το πλοίο…»

Για τα πλεονεκτήματα που φέρνει η δημιουργία του υδατοδρομίου, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σητείας, κ. Μανώλης Αιλαμάκης: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους πολίτες μας και όχι μόνο, ότι σήμερα στη Σητεία κατοχυρώθηκε η άδεια υδατοδρομίου, με σωστά βήματα οργάνωση προγραμματισμό θα μπορέσουμε  να πετάμε στα υδάτινα πεδία και σε άλλα υδατοδρόμια της Κρήτης και του Ν. Αιγαίου, χωρίς περιορισμούς στον αριθμό πτήσεων ημερησίως, επίσης θα μπορούν να πραγματοποιούνται παράπλευρες δραστηριότητες που αφορούν το υδροπλάνο, όπως στάθμευση και ανεφοδιασμός του αεροσκάφους, ώστε να μπορεί να μετακινείται σε προορισμούς που ήταν δύσκολο πιο πριν.Η Ανατολικότερη πόλη της Κρήτης, η Σητεία έχει κατοχυρώσει μια θέση ορόσημο στην σκακιέρα του τουρισμού».

Related Articles

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Θάνατοι λουόμενων στην Κόρινθο, τον Ασπρόπυργο και τον Αλμυρό – Τραυματισμός ναυτικού...

Δωρεά για ανακαίνιση χώρων κτιρίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου από το «Ίδρυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνο

Απόφαση αποδοχής της πρότασης δωρεάς στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου υπέγραψε ο...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...

Επικαιρότητα 16ης Ιουλίου

ΕΘΝΙΚΑ Brain drain: Πώς τράπηκαν σε φυγή από την Ελλάδα πάνω από...