Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑ: Πειραιώτισσα η Ευρωβουλευτής της “Πλεύσης Ελευθερίας”
ΕΛΛΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑ: Πειραιώτισσα η Ευρωβουλευτής της “Πλεύσης Ελευθερίας”

Η Μαρία Ζαχαρία είναι η μοναδική ευρωβουλευτής που εξελέγη με το Κίνημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας» το έβδομο στη σειρά που μπαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο με ποσοστό 3,4% και μία έδρα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο govnews και τη Μαρία Ν.Σ. Πανάγου είπε ότι αυτή η νίκη της φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη

«Είχαμε δεχτεί πολύ μεγάλη αγάπη και αποδοχή από τον κόσμο και αυτό απ’ ότι φαίνεται αποτυπώθηκε στην κάλπη. Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αυτό που έλαβε το Κίνημα και η δική μου εκλογή μία πολύ μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω, αλλά θα τη φέρω σίγουρα εις πέρας, όπως κατάφερα πολλά τα τελευταία είκοσι χρόνια που βρίσκομαι στους αγώνες ως συνδικαλίστρια. 

Στο Περιβαλλοντικό και το Εργατικό Κίνημα πάλεψα με σθένος και την ίδια αγωνιστικότητα θα δείξω και στο νέο εγχείρημα. 

Αυτό που λέμε και ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι θα το κάνουμε είναι ότι θα υπερασπιστούμε όλους τους πολίτες και θα μεταφέρουμε τα προβλήματα τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εκεί όπου παίρνονται αποφάσεις, εκεί που παράγεται η πολιτική γιατί εδώ απλώς ενσωματώνεται.

Θα παρέμβουμε θέτοντας τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των ανέργων. Η ακρίβεια μάς απασχολεί πάρα πολύ. Υπάρχουν τα ζητήματα που αφορούν το Κράτος Δικαίου για τα οποία μας καταγγέλλουν διεθνώς και το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και η Διεθνής Αμνηστία.

»Πρέπει να ”εξάγουμε” τα προβλήματα, να τα κάνουμε γνωστά και να βρούμε λύσεις πιέζοντας όλες τις πλευρές. Είμαστε ένα Κίνημα που έχει πολύ συγκεκριμένες θέσεις: Θα θέσουμε το θέμα της παράνομης Συμφωνίας των Πρεσπών, θα πούμε στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ότι είμαστε ένας φιλειρηνικός λαός που δεν μπορεί να υποστηρίζει πολέμους στην Ουκρανία ή τον πόλεμο του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.

Ανεξάρτητα από το αν βγήκα πρώτη, στην «Πλεύση Ελευθερίας» είμαστε μία ομάδα πολύ δεμένη που μαζί θα δουλέψουμε, μαζί θα θέσουμε τους στόχους και τον τρόπο που θα κινηθούμε». 

Το πρώτο πράγμα που μου είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν φάνηκε ότι εκλέγομαι, εκτός από τα συγχαρητήρια βέβαια, ήταν ότι μου έχει μεγάλη εμπιστοσύνη και χαίρεται που θα βρεθώ στα έδρανα της Ευρωβουλής. Η σχέση μας είναι δοκιμασμένη, γνωριζόμαστε χρόνια από τότε που συνεργαστήκαμε στο περιβαλλοντικό κίνημα «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ», εκείνη ως δικηγόρος που εργάστηκε αφιλοκερδώς και μας βοήθησε με το θέμα της μόλυνσης από την επέκταση του λιμανιού.

WHO IS WHO

 

Η 47χρονη Μαρία Ζαχαρία είναι υπεύθυνη του Τομέα Εργατικών της Πλεύσης Ελευθερίας, εκλεγμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Γενική Γραμματέας Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά (Ε.Κ.Π.), Γενική Γραμματέας ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων Ναυτιλίας και Τουρισμού), ιδρύτρια της Κοινοτικής Παράταξης “Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας- ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ”, μέλος της κίνησης πολιτών “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ”.

Εργάζεται 30 χρόνια ως υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας.

Τα τελευταία 20 χρόνια δραστηριοποιείται και εκλέγεται ως συνδικαλίστρια, συμμετέχοντας ενεργά στο εργατικό κίνημα, τις διεκδικήσεις των εργατικών-κοινωνικοπολιτικών αιτημάτων των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα με τα προβλήματα από το λιμάνι που πλήττουν όλους τους παραλιμένιους δήμους της Περιφέρειας Πειραιά, με την περιβαλλοντική μόλυνση και την διεκδίκηση ελεύθερων χώρων αναψυχής για τους πολίτες.

ΠΗΓΗ:https://govnews.gr/

Related Articles

«Προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  17.6.2024»

  Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως...

Επικαιρότητα 13ης Ιουνίου

ΕΘΝΙΚΑ Όταν φοράω το εθνόσημο, το σώμα μου πηγαίνει μόνο του Καλλιτεχνική...

ΕΒΕΠ «Τελετή Απονομής των Greek Top Women Awards 2024»

Η φετινή εκδήλωση της απονομής των Greek Top Women awards μας έδωσε...

Βασίλης Κορκίδης«Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα»

Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη για τον ανασχηματισμό «Η κυβέρνηση...