Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024
Home Uncategorized Ο ΠΑΝΑΜΑΣ παρουσιάζει τον αναβαθμισμένο ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024
Uncategorized

Ο ΠΑΝΑΜΑΣ παρουσιάζει τον αναβαθμισμένο ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024

Ο Παναμάς παρουσιάζει τον αναβαθμισμένο ναυτιλιακό κλάδο του

στη μεγαλύτερη παγκόσμια ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2024

 

Ο ηγετικός ρόλος του Παναμά στον τομέα της ναυτιλίας και των logisticsσε διεθνές επίπεδο αλλά και οι σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στη χώρα, παρουσιάζονται στα Ποσειδώνια 2024, την κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο AthensMetropolitanExpo.

 

Το Εθνικό Περίπτερο του Παναμά, που βρίσκεται στη Θέση 110 του Hall 2, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ, αμέσως μετά την επίσημη τελετή εγκαινίων των Ποσειδωνίων, από τον Έλληνα Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, παρουσία αξιωματούχων διεθνών οργανισμών και ηγετών της παγκόσμιας ναυτιλίας.Το Περίπτερο του Παναμά είναι συλλογική εθνική προσπάθεια του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και Επενδύσεων του Παναμά (PROPANAMA),τουΝαυτιλιακού Οργανισμού του Παναμά (AMP), του Οργανισμού της Διώρυγας του Παναμά (ACP) και της Πρεσβείας του Παναμά στην Ελλάδα, που υποστηρίζεται από περισσότερα από 60 μέλη του Ναυτικού Επιμελητηρίου του Παναμά.

 

Στόχος της εθνικής αντιπροσωπείας είναι να αναδείξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Παναμά για όσους θέλουν να επενδύσουν στον ναυτιλιακό τομέα, στις άριστες υπηρεσίες για μεταφορά των παραγωγικών μονάδων επιχειρήσεων κοντά στις χώρεςπώλησης των προϊόντων τους (nearshoring),στις εμπορευματικές μεταφορές και γενικά στις πολυδιάστατες υπηρεσίες που προσφέρει η ναυτιλιακή κοινότητα και η κοινότητα logistics του Παναμά.

 

ΗJulie Lymberopulos, Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας σταΠοσειδώνια 2024 αποτελεί απόδειξη της σταθερής δέσμευσης του Παναμά στον ναυτιλιακό τομέα. Ως ο μεγαλύτεροςΝηογνώμονας στον κόσμο, ο Παναμάς είναι περήφανος που υποστηρίζει και συμβάλλει στην πρόοδο της παγκόσμιας ναυτιλίας. Αυτή η έκθεση όχι μόνο αναδεικνύει τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του ελληνικού στόλου, αλλά υπογραμμίζει και το πνεύμα συνεργασίας που οδηγεί τη ναυτιλιακή βιομηχανία μπροστά».

 

ΗIlyaEspino de Marotta, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διώρυγας του Παναμά, δήλωσε: «ΣταΠοσειδώνια 2024 θέλουμε να δείξουμε πώς η Διώρυγα του Παναμά διασφαλίζει αξιοπιστία για το μέλλον. Όλοι έχουν ακούσει για την πολύ μεγάλη ξηρασία που είχαμε την τελευταία χρονιά, όμως πλέον επιστρέψαμε στις 32 διελεύσεις ανά ημέρα, ήδη από την 1η Ιουνίου, και ελπίζουμε να φτάσουμε στις 34 τον Ιούλιο. Παρουσιάζουμε, επίσης, τις διάφορες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε προκειμένου να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αποτελεσματικά τις ναυτιλιακές δραστηριότητες. Ως μεγάλος οργανισμός θέλουμε να έχουμε θετική επίπτωσηστη ναυτιλιακή βιομηχανία – σε αυτήν την κατεύθυνση, μόλις ολοκληρώσαμε την απογραφή του εκπομπώναερίων του θερμοκηπίου και θα θέσουμε στόχους για να συμβάλουμεστην απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα της ναυτιλίας».

 

Ο κ. LinoArosemena, Ship Repair CEO τηςTalleresIndustriales S.A., σχολίασε: «Είμαστε μία εταιρεία 55 ετών και ερχόμαστε στα Ποσειδώνια τα τελευταία 30 χρόνια. Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για εμάς, τόσο για την εταιρεία μαςόσο και για τον Παναμά. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε εδώ – οι περισσότεροι από τους πελάτες μας είναι σε αυτήν την περιοχή. Φέτος έχουμε ένα πραγματικά μεγάλο περίπτερο, με εκπροσώπους από όλους τους κλάδους. Αυτό είναι καλό, γιατί ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Παναμά, εξαιτίας της ξηρασίας. Πρέπει να μιλήσουμε με τους Έλληνες πελάτες μας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στα επίπεδα που αναμένουν από εμάς».

 

Σύμφωνα με τον AllanRitter, Διευθυντή Διεθνούς Προώθησης της PROPANAMA, «η PROPANAMA είναι ενθουσιασμένη που υποστηρίζει για άλλη μία φορά τη ναυτιλιακή βιομηχανία του Παναμά στα Ποσειδώνια. Το να έχουμε εδώ, μαζί μας, τόσους πολλούς εκπροσώπους από όλο το φάσμα τουναυτιλιακού οικοσυστήματος της χώρα μας, αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο Παναμάς για αυτόν τον κλάδο και αναδεικνύει τις ποιοτικές υπηρεσίες που μπορεί να βρεί κανείς  στη χώρα μας».

 

Related Articles

Τραυματισμός ναυτικού στη Σαλαμίνα

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Νυδρί – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε τζετ σκι στην...

ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ-Καλοκαίρι 2024

Ξεκινά και η φετινή καλοκαιρινή σεζόν 2024 για το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Δείτε τις εκδηλώσεις που...

Επίσκεψη Υφυπουργού Ναυτιλίας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Επίσκεψη Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανου Γκίκα στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου...

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

11 Ιουλίου εορτή της Αγίας Όλγας της Ισαποστόλου. Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσιο της...