Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ο Υπουργός Ναυτιλίας για την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας για την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού

Μήνυμα Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη για την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού (25.6.2024)
 

Αγαπητοί ναυτικοί και φίλοι της ναυτιλίας,

Σήμερα, 25 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού, μια ημέρα αφιερωμένη στους ήρωες των θαλασσών μας. Οι ναυτικοί μας αποτελούν τον πυρήνα της παγκόσμιας ναυτιλίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομία, το εμπόριο και την ανάπτυξη των κοινωνιών μας. Η συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομία είναι ανεκτίμητη, καθώς μεταφέρουν το 90% του παγκόσμιου εμπορίου, διασφαλίζοντας τη συνεχή ροή αγαθών και πρώτων υλών. Εργάζονται αδιάκοπα υπό δύσκολες συνθήκες, μακριά από τις οικογένειές τους και αντιμετωπίζοντας συχνά αντίξοες συνθήκες και απρόβλεπτους κινδύνους.

Η Ελλάδα, με την ιστορική της παράδοση στη ναυτιλία, έχει ιδιαίτερο λόγο να γιορτάζει αυτή την ημέρα. Οι Έλληνες ναυτικοί, με τη δέσμευσή τους στην αριστεία και την καινοτομία, συνεχίζουν να κατακτούν τις θάλασσες, διατηρώντας τη χώρα μας στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεσμεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι για την προστασία και την υποστήριξη των ναυτικών μας. Η ασφάλεια και η ευημερία τους είναι προτεραιότητά μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Έλληνες ναυτικοί εργάζονται σε συνθήκες που τους επιτρέπουν να εκτελούν το έργο τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, εφοδιάζοντάς τους παράλληλα με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που τους καθιστούν ανταγωνιστικούς σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να συνεχίσουμε να κρατάμε την ελληνική ναυτιλία ψηλά.

Η πολιτική μας στον τομέα της ναυτιλίας, που εξειδικεύεται και υλοποιείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει στο επίκεντρο την υποστήριξη του Έλληνα ναυτικού, την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής ναυτιλίας και την συνεχή στήριξη της ναυτικής απασχόλησης, τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εργαζόμαστε για να διαμορφώσουμε τη νέα γενιά στη ναυτιλία και να έχουμε αξιόπιστο και υψηλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό για να ενισχύσουμε την ελληνική σημαία. Οφείλουμε και μπορούμε να κάνουμε πιο ελκυστικό το ναυτικό επάγγελμα για τις νέες και τους νέους.

Χρόνια πολλά στους ναυτικούς μας, καλή δύναμη και καλές θάλασσες σε όλους!

Related Articles

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αλλάζει την εικόνα της Αττικής”

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, ενός εμβληματικού...

Β. Κορκίδης: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα ενισχύοντας ευάλωτα νοικοκυριά και στηρίζοντας επιχειρήσεις»

Από τον  Βασίλη  Κορκίδη, Πρόεδρο Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Τρία μέτρα ως...

MOORE GREECE: the first international accountancy network to become a member of the Mindful Business Charter

We are delighted to announce that we are the first international accountancy...

“Sikania II Hybrid”-Το πρώτο υβριδικής τεχνολογίας πλοίο καθελκύστηκε στο Πέραμα

Kαθελκύστηκε το πρώτο υβριδικής τεχνολογίας επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο στο ναυπηγείου Κανέλλου στο...