Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΕΠ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΑ ΜΕΘΑΝΑ
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΕΠ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΑ ΜΕΘΑΝΑ

Έκκληση – παρέμβαση  προς τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη  απέστειλε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ιωάννης Βουτσινάς, προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα, η επαναφορά του μοναδικού δρομολογίου συμβατικού πλοίου από Πειραιά προς Αίγινα-Μέθανα-Πόροπου ακυρώθηκε έκτακτα λόγω βλάβης του.

Αναλυτικότερα στην επιστολή επισημαίνεται:

 

Σας ενημερώνουμε πως ξαφνικά και δίχως προειδοποίηση, δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια συμβατικού πλοίου από Πειραιά για Αίγινα-Μέθανα-Πόρο την Παρασκευή 21/6 και το Σάββατο 22/6.

 

Απευθυνόμαστε σε εσάς, ζητώντας να βρεθεί άμεση λύση στην δυσάρεστη κατάσταση που προκλήθηκε ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και τον εκδηλώσεων της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης,  με αυτή την έκτακτη ακύρωση  λόγω βλάβης του μοναδικού δρομολογίου συμβατικού πλοίου.

Το μεγάλο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στα Μέθανα, καθώς και τις δύο ημέρες το ακυρωθέν είναι το μοναδικό δρομολόγιο πλοίου που συνδέει τα Μέθανα με Πειραιά, αλλά και με Αίγινα και Πόρο. Έτσι η κοινωνική αναστάτωση, αλλά και η οικονομική ζημία που θα προκληθεί στις επιχειρήσεις των Μεθάνων, θα είναι πραγματικά ανυπολόγιστη.

 

Αντίστοιχα ο Πόρος αν και έχει πολλαπλά δρομολόγια με ταχύπλοα για τις συγκεκριμένες ημέρες, εντούτοις θα επηρεαστεί επίσης αρνητικά από την εξέλιξη αυτή καθώς θα αποθαρρύνει τους επισκέπτες που επιθυμούν πιο οικονομική μετάβαση και δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν στο νησί με ταχύπλοο ή οδικώς μέσω Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου-Επιδαύρου-Γαλατά.

 

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να επιτευχθεί η μετακίνηση τουριστών και επισκεπτών αυτό το σημαντικό τριήμερο ορόσημο οικονομικό και ιστορικό για την περιοχή.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.Ε.Π.

Related Articles

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Θάνατοι λουόμενων στην Κόρινθο, τον Ασπρόπυργο και τον Αλμυρό – Τραυματισμός ναυτικού...

Δωρεά για ανακαίνιση χώρων κτιρίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου από το «Ίδρυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνο

Απόφαση αποδοχής της πρότασης δωρεάς στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου υπέγραψε ο...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...

Επικαιρότητα 16ης Ιουλίου

ΕΘΝΙΚΑ Brain drain: Πώς τράπηκαν σε φυγή από την Ελλάδα πάνω από...