Τετάρτη , 24 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πλήγμα για τον τουρισμό-Ποια δρομολογιακή γραμμή διακόπτεται;
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πλήγμα για τον τουρισμό-Ποια δρομολογιακή γραμμή διακόπτεται;

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν επαγγελματικοί φορείς προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ναυτιλίας, με την οποία διαμαρτύρονται εντονότατα για την διακοπή της δρομολογιακής γραμμής το φετινό καλοκαίρι από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου προς τις Βόρειες Σποράδες.
Ο λόγος της αιφνιδιαστικής διακοπής του δρομολογίου είναι ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία αιτήθηκε αλλαγή της δρομολογιακής γραμμής και τελικά το πλοίο θα εκτελέσει τα δρομολόγια στην γραμμή Λαύριο – Κέα – Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο από 22/5 έως 30/9/2024.
Οι φορείς απορρίπτουν τον ισχυρισμό του Υπουργού Ε.Ν, ο οποίος δήλωσε στη Βουλή ότι “εξαιτίας της ταχύτητας που ανέπτυσσε το πλοίο, δημιουργούνταν υψηλός και έντονος κυματισμός που προκαλούσε προβλήματα στις παράκτιες επιχειρήσεις και τους λουόμενους”.
Στην καταγγελία τους σημειώνουν ότι ουδέποτε παρατηρήθηκε έντονο πρόβλημα αφού το πλοίο μείωνε αισθητά ταχύτητα κατά την προσέγγιση στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.
Τέλος υπογραμμίζουν ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός στο λιμάνι τους, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα ακόμη περισσότεροι επιβάτες να χρησιμοποιούν το δρομολόγιο προς Εύβοια και Σποράδες.
ΠΗΓΗ ΠΕΝΕΝ

Related Articles

Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Κερατσίνι

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον θάνατο άνδρα στη Βουλιαγμένη την 20/07/2024 – Συνέχεια...

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα νησιά

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα...

IMO III 10th Session: What’s on the agenda?

BIMCO provides an overview of the IMO Sub-committee on Implementation of IMO...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...