Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Πυρκαγιά σε ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής στο Φλοίσβο
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά σε ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής στο Φλοίσβο

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 19 αλλοδαπών στη Γαύδο την 06/06/2024
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον εντοπισμό δεκαεννέα (19) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή Τρυπητής, τις πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί εκ των δεκαεννέα ατόμων, ηλικίας 24 και 21 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 “Παράνομη Είσοδο στη χώρα”, του Ν. 5038/2023 “Παράνομη Διακίνηση Παράτυπων Μεταναστών” και των άρθρων 45 “Συναυτουργία” και 306 του Π.Κ. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
*****
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού για την ύπαρξη καπνού σε σκάφος στη μαρίνα Καλλιθέας. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος ελληνικής σημαίας, στο οποίο επιχειρούσαν τρία (03) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Φλοίσβου, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Αίγινας διενήργησαν έλεγχο σε επαγγελματικό – τουριστικό σκάφος (Ε/Π-Τ/Ρ) ελληνικής σημαίας, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Πέρδικας.  Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 9 αλλοδαποί (υπήκοοι Πολωνίας), απέπλευσε την 01/06 από τη Ζάκυνθο, χωρίς ο κυβερνήτης να έχει υποβάλλει τα ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά για έλεγχο και θεώρηση και χωρίς να έχει λάβει άδεια απόπλου από τη Λιμενική Αρχή. Ο κυβερνήτης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας έχει κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων από το νόμο διοικητικών κυρώσεων.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” N. KAΛ. 02, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει για Λέρο-Λειψούς-Πάτμο-Αρκιούς-Αγαθονήσι-Πυθαγόρειο με επιστροφή, ότι ένα μέλος πληρώματος δεν προσήλθε για την ανάληψη υπηρεσίας. Από το Λιμεναρχείο της Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ λόγω ελλιπούς σύνθεσης του πληρώματος, ενώ μετά την αποκατάσταση της οργανικής του σύνθεσης, επετράπη ο απόπλους του για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου.
*****
Τις απογευματινές ώρες χθες, κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής της Κέρκυρας διενήργησε έλεγχο σε φορτηγό (Φ/Γ) όχημα με επικαθήμενο κατά τη διαδικασία φόρτωσης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο νέο λιμάνι. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το όχημα μετέφερε ξυλεία ελαιόδεντρων, χωρίς να υπάρχει θεωρημένη άδεια μεταφοράς ξυλείας για πώληση. Το συνολικό βάρος της ξυλείας ανέρχονταν σε δεκαοκτώ χιλιάδες τετρακόσια είκοσι κιλά (18.420). Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας συνελήφθη ο 44χρονος οδηγός για παράβαση του άρθρου 20 παρ. 34 του Ν. 3399/2005 (Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), ενώ κατασχέθηκε  το Φ/Γ με το επικαθήμενο.

Related Articles

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...

Επικαιρότητα 16ης Ιουλίου

ΕΘΝΙΚΑ Brain drain: Πώς τράπηκαν σε φυγή από την Ελλάδα πάνω από...

Επικαιρότητα 17ης Ιουλίου

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Στην εφημεριδα Δημοκρατια: Ο Μητσοτακης απέσυρε από τα ελληνικά νησιά...

Θάνατος άντρα στη Σαλαμίνα

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης προέβησαν...