Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Σύλληψη ημεδαπού στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σύλληψη ημεδαπού στον Πειραιά

default
Θάνατοι λουόμενων στην Ηγουμενίτσα και στο Βόλο-Σύλληψη ημεδαπού στον Πειραιά-Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Καρλόβασι-Διακομιδή ασθενούς
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας ότι ένας 86χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία Πλαταριάς Θεσπρωτίας. Στον 86χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Βόλου ότι ένας 87χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία ¨ΣΟΥΤΡΑΛΙ¨ της Αγριάς Βόλου. Στον 87χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Τζελέπη προέβησαν στη σύλληψη ενός 20χρονου ημεδαπού εντός του λιμένα Πειραιά, για παράβαση του άρθρου 337 του Π.Κ. ¨Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας¨. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Καρλοβασίου Σάμου από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου ¨ΔΙΑΓΟΡΑΣ¨ Ν. Π. 12520, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Χίου για τα λιμάνια Καρλοβασίου- Βαθέος-Χίου-Μυτιλήνης και Θεσσαλονίκης, ότι κρινόταν επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνέχιζε για το λιμάνι Βαθύ της Σάμου. Στο πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση εκατόν τριάντα τέσσερις (134) επιβάτες, τριάντα έξι (36) Ι.Χ.Ε. οχήματα και έντεκα (11) Δ/Κ, ενώ στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση τριάντα πέντε (35) επιβάτες, πέντε (05) Ι.Χ.Ε. οχήματα και πέντε (05) Δ/Κ, οι οποίοι προωθήθηκαν μέσω του λιμανιού Βαθέος.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι του Πίσω Αετού της Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης της Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 90χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

Nine ports compete for the ESPO Award 2024 rewarding circular economy projects in Europe’s ports

The ESPO secretariat received nine submissions for the 16th edition of the ESPO...

Εισροή υδάτων σε σκάφος στην Αίγινα

Ενημερώθηκαν τις απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές του Σαρωνικού και τις...

Ελαφριά πρόσκρουση σκαφών στη Μύκονο

Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Τραυματισμός ανήλικης στο Τολό –...

Απαγόρευση απόπλου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο Κερατσίνι

Θάνατοι ανδρών στη Καβάλα και τη Λίνδο  Τις μεσημβρινές ώρες χτες, ενημερώθηκε...