Τετάρτη , 24 Ιούλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τοποθέτηση Προέδρου ΒΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τοποθέτηση Προέδρου ΒΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024

ΔΥΝΑΜΙΚΟ «COME BACK» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024,

 

Ο πρόεδρος Β.Ε.Π. με αφορμή την έναρξη των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ 2024 επεσήμανε :

 

Η κορυφαία διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2024» άνοιξε τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo αναδεικνύοντας το δυναμικό «comeback» της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

2.030 εταιρείες από 82 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, με αναμενόμενους χιλιάδες επισκέπτες, τα Ποσειδώνια 2024 αναδεικνύουν τη δυναμική της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας και ναυτιλίας, οι οποίες συνεχώς αναπτύσσονται με ποιοτική, σύγχρονη και τεχνολογική αναβάθμιση των πλοίων.

 

Η ελληνική ναυτιλία έχει περάσει στην πράσινη εποχή επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

 

Σε μια εποχή που η χώρα μας προσπαθεί να χτίσει την αναπτυξιακή της πορεία μετά από αρκετά και δύσκολα χρόνια, όλα δείχνουν ότι η ναυτιλία ήταν και θα είναι ο βασικός μοχλός του μηχανισμού της κινητήριας δύναμης της ελληνικής οικονομίας.

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, με σημαντικό αριθμό μελών – επιχειρήσεων του να δραστηριοποιούνται στην ναυπηγοεπισκευή αλλά και στα παρα-ναυτιλιακά επαγγέλματα, θα παραμείνουμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια στήριξης του κλάδου της ναυπηγικής βιομηχανίας και ανοικτοί σε διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς έτσι όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ραγδαία εξέλιξη της ναυτιλίας μας.

 

Τα Ποσειδνια 2024 μας δείχνουν ότι δεν έχουμε παρά μόνο μια επιλογή, «στηρίζουμε την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία για ένα υγιές και βιώσιμο οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

 

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Related Articles

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού: «Θάλασσα. Από το Αιγαίο στο Ιόνιο»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της δράσης «Η...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σύσκεψη των Δημάρχων στην ΠΕΔΑ με...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Adonis», «Anaxagoras», «Acheloos» και «Acastos»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την παραλαβή των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς...