Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Τραυματισμός ναυτικού Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Σαλαμίνα
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός ναυτικού Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Σαλαμίνα

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, για πτώση ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός της θάλασσας, με τρεις (03) επιβαίνοντες στο λιμάνι Αχίλλειου στον Αλμυρό Βόλου.
Στέλεχος της Λιμενικής Αρχής μετέβη στο σημείο, όπου εντόπισε το Ι.Χ.Ε. όχημα εντός της θάλασσας, σε απόσταση 300 μέτρων από το λιμάνι και σε βάθος μισού μέτρου. Με τη συνδρομή ιδιωτών, οι επιβαίνοντες του οχήματος απεγκλωβίστηκαν άμεσα, ενώ ένας εξ’ αυτών ηλικίας 50 ετών αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις καθώς και να επιδείξει έγγραφα για την εξακρίβωση των στοιχείων του.Στη συνέχεια, ο 50χρονος οδηγήθηκε στην Λιμενική Αρχή με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.. Από την Λιμενική Αρχή της Αμαλιάπολης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 50χρονος για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια».
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου προέβησαν στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη Χώρα», του άρθρου 216 Π.Κ. «Πλαστογραφία» και της παρ. 6 άρθρου 24 του Ν.5038/2023. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο κεντρικό λιμάνι της Καλύμνου, πριν τον απόπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω αλλοδαπών έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας. Από τη Λιμενική Αρχή της Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας, για τον τραυματισμό ναυτικού (ειδικότητας μηχανοδηγού) μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «NAXOS JET» Ν.Π. 12002, το οποίο ελλιμενίζεται σε ιδιωτική εγκατάσταση ναυπηγείου στη Σαλαμίνα. Ειδικότερα, ο ναυτικός κατά την εκτέλεση εργασιών, γλίστρησε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να τραυματιστεί στο γοφό και στο χέρι. Στη συνέχεια, ο ναυτικός διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ». Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-28χρονου, από το λιμάνι της Θήρας στο λιμάνι της Ίου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «SEA STAR» Ν. Θήρας 68 και
-73χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Η MEGA BROKERS ζητά συνεργάτες

Θέλεις να αυξήσεις τα έσοδα του ασφαλιστικού σου γραφείου, δουλεύοντας λιγότερες ώρες;...

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

Επικαιρότητα 22ης Ιουλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ 22 Ιουλίου 1943: Η μεγαλειώδης αντικατοχική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας...

Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Κερατσίνι

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον θάνατο άνδρα στη Βουλιαγμένη την 20/07/2024 – Συνέχεια...