Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ H FRANMAN παρουσιάζει σειρά Στρατηγικών Συμφωνιών στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

H FRANMAN παρουσιάζει σειρά Στρατηγικών Συμφωνιών στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024

Η Franman στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία παρουσιάζει στα Ποσειδώνια 2024   σειρά νέων στρατηγικών συμφωνιών

 

Η Franman, πάροχος μιας ευρείας γκάμας μηχανολογικούεξοπλισμού, ανταλλακτικών, προϊόντων και υπηρεσιών για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ανακοίνωσε μια σειρά στρατηγικών συνεργασιών που στοχεύουν στη σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της παγκοσμίως. Αυτές οι συνεργασίες υπογραμμίζουν τη σταθερή δέσμευση και αφοσίωση της Franman στην παροχή καινοτόμων λύσεων στα πεδία της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα και της ψηφιοποίησης, που ζητούν οι πελάτες της,οι οποίοιπροέρχονται τόσο από το ελληνικό ναυτιλιακόclusterόσο και από τις κυριότερες ναυτιλιακές αγορές στην Ευρώπη και την Ασία.

 

Οι πρόσφατες συνεργασίες της Franman με την  Caely Renewables (Ολλανδία), πάροχο καινοτόμων λύσεων πράσινης ενέργειας(spot/futures), και με την  SMDERI (Κίνα), το μοναδικό κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο της Κίνας για πετρελαιοκινητήρες πλοίων, σηματοδοτούν ένα σημαντικό άλμα προς τη βιωσιμότητα και τη συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς. Αξιοποιώντας το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της Ε.Ε. και τις υπερσύγχρονες τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα (CarbonCapture), αυτές οι συνεργασίες επιτρέπουν στους πελάτες της Franman να αποκτήσουν πρόσβαση σε προηγμένες λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας και να προηγηθούν με ευκολία σε περίπλοκα ρυθμιστικά περιβάλλοντα.

 

Συνεπής στις αρχές Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG), η Franman έχει συνάψει στρατηγικές συμμαχίες με ηγέτες του κλάδου, όπως η Silverstream Technologies (Ην.Βασίλειο), η ClimeON(Σουηδία), η GT Green Technologies (Ην.Βασίλειο) και η DMA Marine(Κίνα). Οι συνεργασίες αυτές προσφέρουν στους πελάτες της Franman πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, βελτιώνοντας τη λειτουργική απόδοση με ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Ενσωματώνοντας στο χαρτοφυλάκιό της συστήματααέρα που μειώνουν την τριβή (AirLubricationSystem), συστήματα ανάκτησης αποκρυπτόμενης θερμότητας (WasteHeatRecovery) και άλλες προηγμένες μηχανολογικές λύσεις (WindPropulsion&VFD), η Franman ενισχύει τους πελάτες της στην προσπάθεια να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας, ενώ βελτιστοποιούν την απόδοση και μειώνουν τα λειτουργικά κόστη.

 

Η Franman είναι επίσης γνωστή ως αντιπρόσωπος υψηλής ποιότητας προϊόντων ανάλυσης δεδομένων και ψηφιοποίησης για τη ναυτιλία, με τις δανέζικες Danelec και Green Instruments  να είναι δύο από τους βασικούς της εταίρους στον τομέα αυτό. Η Danelec βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ναυτιλιακής τεχνολογίας με τους προηγμένους Καταγραφείς Δεδομένων Πλεύσης (VDR), τους Μετρητές Ισχύος Άξονα (TorqueMeters) και τα ολοκληρωμένα Συστήματα Παρακολούθησης Απόδοσης Πλοίου (ShipPerformance). Ο ΙοΤ βραχίονάς της, η Danele Connect, παρέχει μια αξιόπιστη και οικονομική πλατφόρμα που υποστηρίζει τόσο εσωτερικές όσο και εξειδικευμένες ψηφιακές λύσεις, επιτρέποντας σημαντικές προόδους στην ψηφιοποίηση των δεδομένων για τις ναυτιλιακές εταιρείες. Η Green Instruments ειδικεύεται στην ανάπτυξη και κατασκευή προηγμένων οργάνων για ανάλυση αερίων και νερού, καθώς και συστημάτων παρακολούθησης για έλεγχο εκπομπών, ανίχνευση κινδύνων και ενεργειακή βελτιστοποίηση. Οι λύσεις της βοηθούν στην απεικόνιση και στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προάγοντας έτσι τη βιωσιμότητα στις ναυτιλιακές πρακτικές και όχι μόνο. Οι τεχνολογίες και των δύο εταιρειών παρέχουν ζωτικής σημασίας δεδομένα και λύσεις που ενισχύουν την ασφάλεια στη θάλασσα, τη λειτουργική απόδοση, τη συμμόρφωση με περιβαλλοντικούς κανονισμούς, τη βιωσιμότητα, τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της απόδοσης.

 

Ως βασικός προμηθευτής εφοδίων, συμπεριλαμβανομένου μηχανολογικού εξοπλισμού και εξοπλισμού καταστρώματος, εξοπλισμού ασφαλείας, χημικών ναυτιλιακών προϊόντων, χρωμάτων θαλάσσης και λιπαντικών, η Franman υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες με μερικούς από τους κορυφαίους στον κόσμο κατασκευαστές προηγμένων χρωμάτωνκαι χημικών προϊόντων, υψηλής απόδοσης και βιωσιμότητας. Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Προμηθειών της Franman εξασφαλίζει την παγκόσμια προσβασιμότητα σε βασικές προμήθειες πλοίων, μέσα από τις συνεργασίες με τους ηγέτες του κλάδου CoscoKansaiPaints(Κίνα)και Marine CareChemicals(Ολλανδία). Αυτά τα προηγμένα προϊόντα όχι μόνο προστατεύουν τα πλοία από σκληρές συνθήκες, αλλά προάγουν την περιβαλλοντική συμμόρφωση και τις καλές πρακτικές στο  κλάδο.

 

Στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), η Franman συνεργάζεται με τις Kobelco(Ιαπωνία), PK Valve(Ν.Κορέα), Mt.H(Ν.Κορέα)και CRS(Ν.Κορέα) για να προσφέρει υπερσύγχρονες τεχνολογίες και υπηρεσίες σε πλοία τύπου LNG. Από την τεχνολογία κρυογενικών συμπιεστών (Cryogeniccompressors) έως την κατασκευή βαλβίδων (CryogenicValves) και τη συντήρηση του συστήματοςμόνωσης του φορτίου LNG, αυτές οι συνεργασίες διασφαλίζουν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τη συμμόρφωση με τους απαιτητικούς κανονισμούς λειτουργίας των πλοίων LNG. Αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και εξειδικευμένες υπηρεσίες, η Franman επιτρέπει στους πελάτες της να κινούνται στο πολύπλοκο τοπίο της μεταφοράς και αποθήκευσης LNG με σιγουριά και αξιοπιστία.

 

Ο Κωστής Φραγκούλης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Franman, δήλωσε: «Στη διάρκεια των τελευταίων 33 ετών, η Franman έχει εξοπλίσει  5.000  νεότευκτα πλοία, συνδέοντας 700 ναυτιλιακές εταιρείες με 190 προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών. Καθώς προετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιό μας στην επερχόμενη Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2024, αυτές οι τελευταίες στρατηγικές συνεργασίες επιβεβαιώνουν τη συνεχή δέσμευσή μας στην αριστεία, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Αξιοποιώντας τη συλλογική τεχνογνωσία των εταίρων μας, η Franman συνεχίζει να ηγείται της προσπάθειας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με ευημερία για την ναυτιλιακή κοινότητα σε όλο τον κόσμο».

«Τα Ποσειδώνια έχουν ξεχωριστή σημασία, ως η κορυφαία έκθεσηόπου η ναυτιλιακή βιομηχανία συναντάται, ανταλλάσσει ιδέες και παρουσιάζει λύσεις για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Η Έκθεση χρησιμεύει ως κεντρική πλατφόρμα για την Franman, για να παρουσιάσουμε τις τελευταίες καινοτομίες και τις στρατηγικές μας συνεργασίες, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση μας ως πρωτοπόρος στον ναυτιλιακό τομέα. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την παγκόσμια σκηνή των Ποσειδωνίων για να έρθουμε σε επαφή με ηγέτες του κλάδου, να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες και να δρομολογήσουμε βιώσιμες λύσεις που ωθούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Φραγκούλης.

 

Σχετικά με την Franman

Η Franman ιδρύθηκε το 1991 και παρέχει ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού, ανταλλακτικών, προϊόντων και υπηρεσιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η εταιρεία διαθέτει εις βάθος γνώση και εδραιωμένες σχέσεις με την ελληνική και τη διεθνή ναυτιλία. Από την πρώτη στιγμή, η εταιρεία ακολουθεί το μοντέλο του one-stop-shop, το οποίο έχει συμβάλει στην επέκταση των συνεργασιών της και, ως εκ τούτου, των υπηρεσιών που προσφέρει στους πλοιοκτήτες. Τα τελευταία 33 χρόνια, η Franman έχει υποστηρίξει με εξοπλισμό περισσότερες από 5.000 νέες ναυπηγήσεις πλοίων. Σήμερα, η εταιρεία συνδέει περισσότερες από 700 ναυτιλιακές εταιρείες με περισσότερους από 190 προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών. Το 2020 η Franman έλαβε το Ναυτιλιακό Βραβείο Ευκράντη για «Καλύτερη Στρατηγική Επικοινωνία», ενώ το 2021 τιμήθηκε με το Βραβείο Lloyds List Piraeus International Center. Η Franman είναι δεσμευμένη στη διατήρηση ηγετικού ρόλου στη ναυτιλιακή βιομηχανία, προάγοντας στρατηγικές συνεργασίες που ενισχύουν την τεχνολογική καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Αυτές οι συνεργασίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παροχής λύσεων αιχμής στο πελατολόγιο της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει όλο το ελληνικό ναυτιλιακό cluster, ενώ επεκτείνεται και στις ευρύτερες ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές.

Related Articles

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αλλάζει την εικόνα της Αττικής”

Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξεκινάμε τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου δημόσιου χώρου, ενός εμβληματικού...

Β. Κορκίδης: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα ενισχύοντας ευάλωτα νοικοκυριά και στηρίζοντας επιχειρήσεις»

Από τον  Βασίλη  Κορκίδη, Πρόεδρο Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Τρία μέτρα ως...

MOORE GREECE: the first international accountancy network to become a member of the Mindful Business Charter

We are delighted to announce that we are the first international accountancy...

“Sikania II Hybrid”-Το πρώτο υβριδικής τεχνολογίας πλοίο καθελκύστηκε στο Πέραμα

Kαθελκύστηκε το πρώτο υβριδικής τεχνολογίας επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο στο ναυπηγείου Κανέλλου στο...