Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ HYCA: Για την υπόθεση του σκάφους ”Persefoni”
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

HYCA: Για την υπόθεση του σκάφους ”Persefoni”

HYCA – Hellenic Yacht Crew Association – Για την υπόθεση του σκάφους ”Persefoni

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του σκάφους «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ», όπως αυτές ανακοινώθηκαν μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η HYCA (Hellenic Yacht Crew Association), σε συνέχεια των επανειλημμένων συνδικαλιστικών της παρεμβάσεων για το θέμα, σημειώνει και τα ακόλουθα:

Εξακολουθούμε να δηλώνουμε απερίφραστα την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τα δεκατρία (13) μέλη του πληρώματος του σκάφους «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ», συναδέλφους μας ναυτικούς, αρκετοί εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της Ένωσής μας, όπως ασφαλώς και τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Στις συνεχείς επικοινωνίες μας με τα μέλη του πληρώματος του σκάφους «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ», όλοι αρνούνται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή τους στη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ύδρα.
Μας προκαλεί απορία και έκπληξη το γεγονός ότι ο έλεγχος στην παραλία της Ύδρας όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έλαβε χώρα αρκετές ημέρες μετά το περιστατικό, κι ενώ οι αρμόδιες Αρχές δεν μερίμνησαν για τον έγκαιρο αποκλεισμό της παραλίας, με αποτέλεσμα από την πυρκαγιά και μέχρι σήμερα η παραλία να παραμένει ανοικτή και προσβάσιμη σε κάθε πλωτό μέσο και οποιονδήποτε τρίτο.

Ευελπιστούμε ότι στο άμεσο μέλλον, τόσο ο Πλοίαρχος, όσο και ο Υποπλοίαρχος του σκάφους «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ» που κρατούνται προσωρινά, θα αφεθούν ελεύθεροι, όπως συνέβη με τα υπόλοιπα έντεκα (11) μέλη του πληρώματος «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ», που αφέθηκαν ελεύθερα με τους περιοριστικούς όμως όρους της εγγυοδοσίας, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
Προσδοκούμε ότι οι παραπάνω περιοριστικοί όροι θα αρθούν στο άμεσο μέλλον για όλους τους συναδέλφους μας, δεδομένου ότι προκαλούν την οικονομική καταστροφή τους και περιορίζουν δραστικά τη δυνατότητά τους να ασκήσουν το ναυτικό επάγγελμα.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι ο Κλάδος των πληρωμάτων των επαγγελματικών και ιδιωτικών θαλαμηγών απαρτίζεται από υπεύθυνους επαγγελματίες Αξιωματικούς και πληρώματα όλων των ειδικοτήτων του Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντά τους με ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ραγδαία ανάπτυξη του ελληνικού Yachting την τελευταία δεκαετία, με τη συνακόλουθη διεθνή προβολή της Χώρας μας και την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας, οφείλεται πρωτίστως στην αρτιότητα και τον επαγγελματισμό των Ελλήνων ναυτικών συναδέλφων μας, οι οποίοι με σθένος και αυταπάρνηση υπηρετούν ευδόκιμα στα επαγγελματικά και ιδιωτικά θαλαμηγά σκάφη.

Προσδοκούμε στην ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς ο ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός και ιδίως το ελληνικό Yachting, πρωταγωνιστής του οποίου είναι το ελληνικό ναυτεργατικό δυναμικό, έχει ήδη υποστεί σημαντικό πλήγμα.

Νέο Δελτίο Τύπου – Για την υπόθεση του σκάφους ”Persefoni” (hyca.gr)

Το Δ.Σ. της HYCA

 

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών – Hellenic Yacht Crew Association

Related Articles

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...

14th Annual Capital Link: Operational Excellence in Shipping Forum

Tuesday, September 24, 2024 – The 14th Annual Operational Capital Link Excellence...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- Έναρξη εγγραφών στα Σεμινάρια

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...