Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ SIRC & HEC υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στα Ποσειδώνια 2024
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

SIRC & HEC υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στα Ποσειδώνια 2024

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες στο επίκεντρο της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο

 

Οι νέες επιχειρηματικές συνεργασίες συνέχισαν να βρίσκουν γόνιμο έδαφος στους χώρους του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo κατά τη δεύτερη ημέρα των Ποσειδωνίων 2024, με πολυάριθμα νέα deals και υπογραφές συμφωνιών, καθώς η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα είναι συγκεντρωμένη στην Αθήνα, όπως κάθε δύο χρόνια, για τη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση του κλάδου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Όμιλος SIRC, η σαουδαραβική εταιρεία επενδύσεων στον χώρο της ανακύκλωσης, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με την ελληνική εταιρεία Hellenic Environmental Centre Α.Ε. (HEC) κατά τη διάρκεια τελετής στην οποία παρευρέθηκαν η Αυτού Εξοχότητας ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου SIRC, Μηχανικός Khalid Al-Salem, και ο Πρέσβης του Θεματοφύλακα των δύο Ιερών Τζαμιών στην Ελλάδα, Δρ. Saad bin Abdul Rahman Al-Ammar.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SIRC, Μηχανικό Ziyad Al-Sheiha, και τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της HEC, στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2024, στην Αθήνα.

Το MoU στοχεύει στη θέσπιση ενός συνεταιρισμού για τη δημιουργία περιβαλλοντικών κέντρων επεξεργασίας για την παροχή υπηρεσιών ανακύκλωσης για πλοία στη Σαουδική Αραβία, γεγονός που ενισχύει τη δέσμευση για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την υπεύθυνη διαχείριση αποβλήτων, καθώς και την ανακύκλωση.

Η συνεργασία θα διερευνήσει και θα δημιουργήσει εγκαταστάσεις επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων, ενώ θα προσδιορίσει και θα αξιολογήσει από κοινού στρατηγικές τοποθεσίες για εγκαταστάσεις επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η εγγύτητα αυτών σε βιομηχανικά κέντρα, οι υποδομές μεταφορών και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

«Βλέπουμε σημαντική αύξηση του αριθμού των επιχειρηματικών συμφωνιών που υπογράφονται μεταξύ ελληνικών και διεθνών εταιρειών κατά τη διάρκεια των φετινών Ποσειδωνίων», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε. «Αναμένουμε πολλές ακόμη παρόμοιες ανακοινώσεις μεταξύ εταιρειών από διαφορετικές χώρες έως την ολοκλήρωση της Έκθεσης, την Παρασκευή, γεγονός που αποτυπώνει τόσο τον πραγματικά παγκόσμιο χαρακτήρα της ναυτιλιακής βιομηχανίας όσο και τη διεθνή αναγνώριση των Ποσειδωνίων από την ναυτιλιακή κοινότητα ως ιδανικής πλατφόρμας για επιχειρηματικές συμφωνίες και νέες συνεργασίες».

Τα Ποσειδώνια 2024 διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Επιτροπής Ελληνικής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

 

Related Articles

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...

14th Annual Capital Link: Operational Excellence in Shipping Forum

Tuesday, September 24, 2024 – The 14th Annual Operational Capital Link Excellence...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- Έναρξη εγγραφών στα Σεμινάρια

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...