Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Υ/Γ στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Υ/Γ στον Πειραιά

 – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χαλκίδα – Διερεύνηση καταγγελιών σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά – Θάνατοι λουόμενων στη Ραφήνα και στα Νέα Στύρα – Θάνατος αλλοδαπής στη Ρόδο – Διακομιδή ασθενούς
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού – υδροπτέρυγου (Ε/Γ – Υ/Γ) “ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824, το οποίο έπλεε από το λιμάνι της Αίγινας προς τον Πειραιά, ότι παρουσιάστηκε δυσλειτουργία κύριων μηχανών, η οποία αποκαταστάθηκε μετά από δέκα (10) λεπτά. Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους εκατόν τριάντα (130) επιβάτες. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ – Υ/Γ  μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα  επί της οδού Λεωφόρου Μακαρίου στην Χαλκίδα, όταν ΙΧΕ όχημα με οδηγό έναν 40χρονο ημεδαπό συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 28χρονος αλλοδαπός. Από τη σύγκρουση εξετράπη της πορείας του το δίκυκλο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού του. Ο 28χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Χαλκίδας όπου παραμένει για νοσηλεία. Σε έλεγχο αλκοολομέτρησης που διενεργήθηκε στον 40χρονο βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ και συνελήφθη για παράβαση του διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 314 Π.Κ. “Σωματική βλάβη από αμέλεια” καθώς και του άρθρου 42 του Ν. 2696/99 “Κύρωση του Κώδικα Oδικής Kυκλοφορίας”. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά  προέβησαν σε επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο επιβατηγό-οχηματαγωγό  (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ» Ν.Π. 12849 για καθυστερημένο κατάπλου στο λιμάνι. Στη συνέχεια, προέβησαν  σε καταμέτρηση των αποβιβασθέντων επιβατών, κατόπιν καταγγελίας. Διαπιστώθηκε ότι το Ε/Γ-Ο/Γ μετέφερε 774 επιβάτες, ενώ σύμφωνα με το πιστοποιητικό ασφαλείας η μεταφορική ικανότητα του ανέρχεται σε 1.493 άτομα. Ακολούθως, διενεργήθηκε έλεγχος της στοιβασίας των οχημάτων, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν αντικανότητες σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας ότι ένας 77χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία Αρτέμιδας. Ο 77χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Στύρων ότι ένας 71χρονος  ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΚΕΦΑΛΑΣ¨  Νέων Στύρων. Ο 71χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου «ΔΙΟΚΛΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Ά Λιμενικό Τμήμα Νέων Στύρων του Λιμεναρχείου Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου ότι μία 54χρονη αλλοδαπή εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην παραλία Ιαλυσού Ρόδου. Η 54χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμάνι Καλάμου Λευκάδας προς το λιμάνι Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας  με το Θαλάσσιο Ταξί «ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ» Ν.Λ. 313, 90χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

YES FORUM:  Γνώρισε την VShips! V.Group

Γνώρισε την VShips! V.Group 👉🏾 Σήμερα παρουσιάζουμε την ιστορία της VShips, πρωτοπόρο...

14th Annual Capital Link: Operational Excellence in Shipping Forum

Tuesday, September 24, 2024 – The 14th Annual Operational Capital Link Excellence...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- Έναρξη εγγραφών στα Σεμινάρια

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...