Πέμπτη , 25 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Φολέγανδρου ότι το επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489 προσέκρουσε σε βραχώδες σημείο στο βορειοανατολικό άκρο της εισόδου στο λιμάνι (όπου βρίσκεται ο φανός ναυσιπλοΐας), κατά τον κατάπλου του σε αυτό.
Στη συνέχεια,  το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι, όπου αποβιβάστηκαν οι 24 επιβάτες του. Δύο (02) από τους επιβάτες όπως και τρία άτομα (03) από το 29μελες πλήρωμα (με ειδικότητες Γ’ μηχανικός, δόκιμος μηχανής και ναύτης) διαπιστώθηκε πως τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Φολέγανδρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Τρεις από τους τραυματίες παρελήφθησαν προς αεροδιακομιδή για το Θριάσειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, ενώ οι άλλοι δύο διακομίστηκαν επίσης με  ελικόπτερο στην Σαντορίνη. Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε καταλύματα και πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, υπάρχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο πρωραίο τμήμα του πλοίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Από τη Λιμενική Αρχή της Φολέγανδρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο. Διενεργείται προανάκριση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 712/1970 (Περί διοικητικού ελέγχου του ναυτικού ατυχήματος).
Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σύμη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Χίο
Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε σε βραχώδη περιοχή του νησιού Νίμου Σύμης, άτομα, κάποια από τα οποία παρέμειναν στην παραλία και κάποια διέφυγαν προς την κορυφή. Το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε έξι (06) αλλοδαπούς, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν σε έτερο ΠΛΣ. Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια και παράκτια περιοχή, με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να εντοπιστούν ακόμη εννέα (09) άτομα. Όλοι οι αλλοδαποί (12 άντρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικοι) μεταφέρθηκαν από σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Σύμης.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χίου ότι ένα επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος ελληνικής σημαίας, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Χίου με προορισμό το λιμάνι του Τσεσμέ Τουρκίας, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. Το Ε/Γ-Τ/Ρ επέστρεψε με ασφάλεια στη Χίο, όπου οι επιβάτες του μετεπιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ για να μεταβούν στον προορισμό τους. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Related Articles

Η MEGA BROKERS ζητά συνεργάτες

Θέλεις να αυξήσεις τα έσοδα του ασφαλιστικού σου γραφείου, δουλεύοντας λιγότερες ώρες;...

HELMEPA PRODUCTION: WATCH OUR VIDEO ON CLIMATE CHANGE

Featuring one of Greece’s most prominent actors and activists, Evelina Papoulia with...

Επικαιρότητα 22ης Ιουλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ 22 Ιουλίου 1943: Η μεγαλειώδης αντικατοχική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας...

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα νησιά

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα...