Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο – Θάνατος αλλοδαπής στη Νίσυρο  – Έρευνες και εντοπισμός σορού αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Πρέβεζα – Εντοπισμός 30 αλλοδαπών στα Ψαρά – Ακυβερνησία Ε/Π-Ε/Γ-Ι/Φ σκάφους στην Πάρο – Διακομιδή ασθενούς
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με την πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο την 30.06.24, γνωρίζεται ότι συνελήφθη ο Πλοίαρχος του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” για παράβαση των άρθρων 104, 225 παρ. 1 και 245 του ΝΔ 187/73 “Περί Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου” σε συνδυασμό με τα άρθρα 314 (Σωματική βλάβη από αμέλεια), της παρ. 3 του άρθρου 291 (Διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών) και της παρ. 2 του άρθρου 273 (Κοινώς επικίνδυνη βλάβη) του ΠΚ.
*****
Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Νισύρου για ανάσυρση μιας 64χρονης αλλοδαπής χωρίς τις αισθήσεις της, κατά τη διάρκεια καθοδηγούμενης κατάδυσης αναψυχής. Η 64χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο (ΠΠΙ) Νισύρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τη Λιμενική Αρχή της Νισύρου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταδυτικού κέντρου, ενώ πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ότι ένας 61χρονος ημεδαπός είχε μεταβεί τις βραδινές ώρες χθες για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στη θαλάσσια περιοχή Λούτσας και έκτοτε αγνοούταν. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, ιδιώτες δύτες και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Ο 61χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα, χωρίς τις αισθήσεις του, πλησίον βραχώδους ακτής στην περιοχή των ερευνών και ανασύρθηκε από ναυαγοσώστες επιβαίνοντες σε σωστικό σκάφος. Μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Λυγιάς και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Πρέβεζας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Ψαρών για την ύπαρξη αλλοδαπών στα νοτιοανατολικά του νησιού. Τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού με τη συνδρομή προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος εντόπισαν στην περιοχή Φάρος Κοκκινόπουλος και στην παραλία Φανάρι 30 συνολικά άτομα (10 άντρες, 11 γυναίκες και 9 ανήλικοι), τα οποία μεταφέρθηκαν με ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Χίο. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή των Ψαρών.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου για ακυβερνησία ενός επαγγελματικού-επιβατηγού (Ε/Π-Ε/Γ) ιστιοφόρου σκάφους ελληνικής σημαίας, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες (ένας υπήκοος Γερμανίας και πέντε υπήκοοι Πολωνίας) το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω απώλειας πηδαλίου, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Αντίπαρου. Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ πλοίο «ΕΞΑΝΤΑΣ» Ν.Π.10695, το οποίο ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάρου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείου Πάρου σύμφωνα με το Ν.Δ. 712/1970, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε από το λιμάνι του Μύτικα της Αιτωλοακαρνανίας στο λιμάνι της Λευκάδας, με το θαλάσσιο ταξί «ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Λ. 313, 80χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

BAUMARKET: Μεταμορφώστε το διαμέρισμά σας γρήγορα και οικονομικά με τα προϊόντα μας!

Δημιουργήστε έναν φρέσκο, μοντέρνο και άνετο χώρο που θα λατρέψουν οι φοιτητές!...

Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά  

Και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου αλλάζουν θέση Ριζικές αλλαγές...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-ΚΑΤ-ΡΑΝ πλοίου στον Πειραιά

Συλλήψεις ημεδαπών για παράβαση του Ν. 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” στην Κύμη...

Ελαφριά πρόσκρουση σκαφών στη Μύκονο

Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Τραυματισμός ανήλικης στο Τολό –...