Σάββατο , 24 Μάιος 2025
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Χρήστος Στυλιανίδης: «Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφαλείας των εργαζομένων στον χώρο της ναυτιλίας»!
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Χρήστος Στυλιανίδης: «Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφαλείας των εργαζομένων στον χώρο της ναυτιλίας»!

Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με εκπροσώπους των εργαζόμενων στις ναυπηγοεπισκευαστικές εγκαταστάσεις
Την απόφασή του για μηδενική ανοχή στη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας των εργαζομένων στον χώρο της ναυτιλίας, εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης προς τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου της Αττικής, των Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κατά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο κ. Στυλιανίδης υπενθύμισε μάλιστα στους εκπροσώπους των εργαζομένων τη δήλωσή του, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία «η ασφάλεια όσων απασχολούνται στη ναυτιλία είναι μη διαπραγματεύσιμη».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστα Καραγκούνη μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 63χρονου εργαζόμενου σε ναυπηγείο της Σαλαμίνας και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 22χρονου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και επισκευής πλοίου.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν τα πάγια αιτήματα που αφορούν στην εργασιακή ασφάλεια στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις. Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν να συνεχισθεί ο διάλογος τόσο από πλευράς Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και του Υπουργείου Εργασίας προκειμένου να αναβαθμισθεί το θέμα της ασφάλειας σε όλη τη διαδικασία της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.

Related Articles

Η UPoilTankers διοργανώνει: “1st Oil & Shipping Money Show”

     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1st Oil & Shipping Money Show Με αφορμή της...

VIVI KOLLIOPOULOU-WISTA HELLAS: emphasized the need for a balanced environment in the marine insurance industry

The second Marine Insurance Greece Conference recently took place in Athens, and...

“Rough Seas Ahead?” DNV Maritime Software and Oriani Launch Strategic Alliance with Visionary Maritime Event in Greece

“Rough Seas Ahead?” DNV Maritime Software and Oriani Launch Strategic Alliance with...

DNV-Navigating towards Net-Zero Framework

The International Maritime Organization (IMO) has introduced the Net-Zero Framework (NZF), a...