Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ 16η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών «Κουφονήσια 2024»
ΕΛΛΑΔΑ

16η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών «Κουφονήσια 2024»

Για 16η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών, φέρνοντας κοντά λάτρεις των φουσκωτών σκαφών από όλη την Ελλάδα. Η φετινή συνάντηση έλαβε χώρα στα πανέμορφα Κουφονήσια, κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2024.

Η πρώτη συνάντηση ομίλων φουσκωτών σκαφών πραγματοποιήθηκε το 2006 στη Μήλο, όπου αναδείχθηκε η ανάγκη καθιέρωσης μιας τέτοιας διοργάνωσης. Από τότε, το θεσμό έχουν αγκαλιάσει και υποστηρίξει εκατοντάδες μέλη, με τοπικές συνάξεις σε νησιά όπως η Σύρος, η Χίος, η Αλόννησος, η Λέρος, η Κως, η Σάμος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Λέσβος, η Αμοργός και η Χαλκίδα.

Το 2008, η Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών (Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ.) ανέλαβε τη διοργάνωση της 8ης Πανελλήνιας στην Αντίπαρο, επιβεβαιώνοντας την κεντρική της θέση στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι διοργανωτές αντιμετώπισαν προκλήσεις στον εντοπισμό κατάλληλων λιμανιών που να μπορούν να φιλοξενήσουν τον μεγάλο αριθμό σκαφών και μελών από όλη την Ελλάδα.

Παρά τις δυσκολίες, η 16η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Η Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ. σε συνεργασία με διάφορους ομίλους και τον Δήμο Νάξου και τη Δημοτική Ενότητα Κουφονησίου, κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές στο λιμάνι των Κουφονησίων.

Η συνάντηση προσέλκυσε 118 σκάφη και πάνω από 350 μέλη, με τους διοργανωτές να αναγκάζονται να περιορίσουν τις συμμετοχές λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και των καλοτάξιδων θαλασσών που δημιούργησαν περιορισμένες θέσεις στο λιμάνι.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που καθιστούσαν την ασφαλή πλεύση δύσκολη, πολλά μέλη κατάφεραν να φτάσουν στα Κουφονήσια. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν πάνω από 110 μέλη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων της Αλεξανδρούπολης, της Πάτρας, του Βόλου, της Χαλκίδας, των Χανίων, του Ηρακλείου, της Σαντορίνης, της Σύρου και της Αθήνας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα με ένα θερμό καλωσόρισμα από την Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ. στο χώρο της μαρίνας, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μουσική και φαγητό μπροστά στο περίπτερο της Γραμματείας.

Η Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ. χορήγησε στο νησί την κατασκευή τριών εξωτερικών ντουζιέρων, οι οποίες βρίσκονται στη μαρίνα του νησιού και θα εξυπηρετούν κάθε χρόνο τους επισκέπτες από τα εκατοντάδες σκάφη που επισκέπτονται το νησί.

Οι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν «Τα Γουργουράκια και η NISOGAZ», το ναυπηγείο κατασκευής φουσκωτών σκαφών VIPER του Σπύρου Κοτσάμπαση, οι εταιρίες BLUESTAR & ANEK LINES, που χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους, δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση της συνάντησης μας.

Τέλος, ευχαριστούμε τα μέλη των Ομίλων πανελλαδικά, για τη στήριξή τους σε όλη την πορεία της διοργάνωσης, αλλά και για την εθελοντική τους προσφορά

Πηγή: https://www.boatfishing.gr/

Related Articles

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Θάνατοι λουόμενων στην Κόρινθο, τον Ασπρόπυργο και τον Αλμυρό – Τραυματισμός ναυτικού...

Δωρεά για ανακαίνιση χώρων κτιρίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου από το «Ίδρυμα Αθηνά Ι. Μαρτίνο

Απόφαση αποδοχής της πρότασης δωρεάς στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου υπέγραψε ο...

ΥΝΑΝΠ: Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο”

Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” – Το μοναδικό ψηφιακό εργαλείο...

Επικαιρότητα 16ης Ιουλίου

ΕΘΝΙΚΑ Brain drain: Πώς τράπηκαν σε φυγή από την Ελλάδα πάνω από...