Δευτέρα , 21 Απρίλιος 2025
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση απόπλου Δ/Ξ πλοίου στο Κερατσίνι
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Δ/Ξ πλοίου στο Κερατσίνι

Εντοπισμός 33 αλλοδαπών στις Οινούσσες-
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χίου για την ύπαρξη αλλοδαπών στη νήσο Παναγιά Οινουσσών. Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο περισυνέλεξε 33 αλλοδαπούς (11 άντρες, 10 γυναίκες και 12 ανήλικοι), οι οποίοι στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο ΚΕΔΝ για καταγραφή και ταυτοποίηση. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Οινουσσών.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κέντρο Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (V.T.S.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, από τον πλοίαρχο ενός δεξαμενόπλοιου (Δ/Ξ), σημαίας Ιταλίας, για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 7,8 ν.μ. δυτικά της νησίδας Πατρόκλου, με είκοσι επτά (27) αλλοδαπά μέλη πληρώματος, χωρίς να αιτεί συνδρομή. Το Δ/Ξ τελικά κατέπλευσε αυτοδύναμα στο αγκυροβόλιο του λιμένα Πειραιά, ενώ από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του. Κατόπιν της προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το Δ/Ξ, έγινε άρση της απαγόρευσης του.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-05χρονης, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι Μαστιχαρίου της Κω, με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-72χρονου, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Related Articles

Spanopoulos Group- Πέραμα: Προσλαμβάνει!!

Ο Όμιλος Σπανόπουλος, με μακρόχρονη εμπειρία στον κατασκευαστικό τομέα Λιμενικών και Παράκτιων...

Announcing our new SafetyLink Providers!

THE LIBERIAN  REGISTRY Announcing our new SafetyLink Providers! We are pleased to...

Bureau Veritas presents MSC World America with Platinum Pearl Award for Commitment to Safety and Sustainability

Bureau Veritas Marine & Offshore (BV) presented MSC Cruises’ latest flagship, MSC...

DNV-Energy-Efficiency measures and technologies

                       ...