Σάββατο , 18 Ιανουάριος 2025
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σπύρος Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Η αύξηση της παραγωγικότητας κλειδί για κοινωνική και οικονομική ευημερία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπύρος Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Η αύξηση της παραγωγικότητας κλειδί για κοινωνική και οικονομική ευημερία

SEV4Growth
«Η σκληρή αλήθεια είναι πως η παραγωγικότητά μας δεν βελτιώνεται και ειδικά σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Παραμένουμε πολύ χαμηλά με μόλις €38 / ώρα εργασίας παραγόμενο προϊόν, όταν στη Γερμανία είναι €75 ευρώ και στη Δανία €141.
🔶Η δεύτερη σκληρή αλήθεια είναι πως αν αυξήσουμε τους μισθούς χωρίς αύξηση της παραγωγικότητας, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι μια, βραχυπρόθεσμη, τεχνητή αύξηση που δεν οριοθετείται από τα πραγματικά παραγωγικά δεδομένα και με τη σειρά της διαβρώνει την ανταγωνιστικότητα και, εν τέλει, εξασθενεί την παραγωγική βάση και τη δυνατότητά της να συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ευημερία.
🔶Ο ΣΕΒ έχει αναδείξει, ήδη, από τη δεκαετία του 1960 το ζήτημα αυτό. Εκεί αποσκοπούν οι προτάσεις μας τόσο για τις επενδύσεις στην εγχώρια παραγωγή, στην τεχνολογία, στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού, όσο και για την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου που θα επιτρέψει στην οικονομία να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα.»

Δημοσιευμένο από :

SEV Hellenic Federation of Enterprises | ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών

https://www.linkedin.com/company/sev-hellenic-federation-of-enteprises/posts/?feedView=all

👉 Διαβάστε το άρθρο του Πρόεδρου ΔΣ του ΣΕΒ,  κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου,  στο Βήμα της Κυριακής https://ow.ly/tTBk50UyGVa

Related Articles

Πάνος Ξενοκώστας: «Μπορούμε να χτίσουμε πλοία και θα χτίσουμε ακόμα περισσότερα»

Ο Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ & Πρόεδρος...

ΠΟΒΑΣ: Ενημέρωση για Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2025

Εκδόθηκε ο Οδηγός Εφαρμογής του νέου προγράμματος Εξοικονομώ 2025. Στη συνέχεια παρατίθενται...

Χρήστος Στυλιανίδης: «Η ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου με πράσινα και ασφαλή πλοία είναι άμεση ανάγκη!»

Η ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Συνέδριο του Συνδέσμου...