Κυριακή , 9 Φεβρουάριος 2025
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Υπογραφή Μνημονίου SPC Greece και Ε.ΛΙΜ.Ε για ενίσχυση συνεργειών μεταξύ όλων των χρηστών λιμένων
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπογραφή Μνημονίου SPC Greece και Ε.ΛΙΜ.Ε για ενίσχυση συνεργειών μεταξύ όλων των χρηστών λιμένων

Ενίσχυση επωφελών συνεργειών μεταξύ όλων των χρηστών λιμένων
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ SPC Greece και Ένωση Λιμένων Ελλάδος – Hellenic Ports Association
Στο πλαίσιο της σύναψης στρατηγικών αμοιβαίως επωφελών συνεργειών με στόχο την αμοιβαία στήριξη όλων των χρηστών λιμένων, το SPC Greece, έχοντας αναλάβει προ διμήνου την Προεδρία του European Shortsea Network (ESN), προχώρησε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2025.
Με την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας οι δύο οργανισμοί θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν κοινές δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες στην αποτελεσματικότερη χρήση των λιμένων, να ενισχύσουν την εφαρμογή καλών πρακτικών, να μελετήσουν και να κατανοήσουν μεθόδους που εφαρμόζουν άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια και να συμμετέχουν σε κοινούς σχεδιασμούς που θα συμβάλλουν στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Ο Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ, Χαράλαμπος Σημαντώνης, εκπροσωπώντας το SPC Greece, δήλωσε ότι: «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του SPC Greece και της Ε.ΛΙΜ.Ε. είναι η επισφράγιση της δέσμευσης για κοινές δράσεις που αναλαμβάνουν οι δύο οργανισμοί έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη επωφελών συνεργειών μεταξύ όλου του δικτύου χρηστών των λιμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ― πλοίων, χερσαίων μεταφορικών μέσων, επαγγελματιών και κατοίκων του ευρύτερου οικιστικού ιστού». Ο κύριος Σημαντώνης επεσήμανε επίσης και τις ευκαιρίες που έχει η Ελλάδα την επόμενη πενταετία για καλύτερη πρόσβαση στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ανάληψη του Χαρτοφυλακίου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού από Έλληνα Επίτροπο.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, Αθανάσιος Λιάγκος, τόνισε ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες των λιμένων είναι όλοι οι χρήστες τους και για τούτο η ενεργή συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών μπορεί να επιφέρει ορατά, μετρήσιμα και αμοιβαίως επωφελή αποτελέσματα όχι μόνον για το SPC Greece και την Ε.ΛΙΜ.Ε., αλλά για όλο το δίκτυο των χρηστών, και κυρίως να συμβάλει σημαντικά στον ευρωπαϊκό στόχο των πράσινων λιμένων.

Related Articles

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ‘ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ’ έκοψε την βασιλόπιτα για το 2025

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «’Αγιος Νικόλαος» στον  Όρμο της Αφροδίτης έκοψε την...

Η Καλλιόπη Ευσταθίου,της Trinity Events μιλάει για το 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ YACHTING

Η Καλλιόπη Ευσταθίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TrinityEvents μας μιλάει για το επερχόμενο...

Webinar by MARE FORUM Tech Tides: AI in Shipping 2

Tech Tides: AI in Shipping 2 Thursday, February 13, 2025 · 11:00...

14th GREEN4SEA Athens Forum 

The 14th GREEN4SEA Athens Forum is scheduled as a full day event (09:00 – 18:00)...