Δελτίο τύπου από:
ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες
“Από τα περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι το πλεόνασμα, αναδιανέμεται μόλις το 1,2 δις. Τα υπόλοιπα 10 δισεκατομμύρια, που πάνε;
Η διάθεση των 250 ευρώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων μια φορά τον χρόνο και η επιστροφή ενός ενοικίου σε μερίδα ενοικιαστών ΔΕΝ αποτελούν κοινωνική πολιτική!
Απλώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτές τις εξαγγελίες συνεχίζει να εκπαιδεύει συνειδήσεις σε χαμηλές προσδοκίες με τα κάθε λογής «pass».
Παράλληλα, στοχεύει στην καλλιέργεια ελπίδων σε κοινωνικές ομάδες ότι κάπου-κάποτε θα πέσουν μερικά «ψίχουλα» και γι΄ αυτούς.
Εμείς πιστεύουμε ότι εάν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν πραγματικά να στηρίξει τους συνταξιούχους και τους νέους:
Θα επανάφερε τη 13η και τη 14η σύνταξη για όλους!
Θα χρηματοδοτούσε τη δημιουργία μιας φοιτητικής εστίας στον Πειραιά για την στέγαση περίπου 2000 φοιτητών και σπουδαστών της ευρύτερης περιοχής.
Θα αξιοποιούνταν τα σχεδόν 150 αναξιοποίητα δημόσια πολυώροφα κτήρια για τις ανάγκες στέγασης των ευάλωτων ομάδων.
Θα χρηματοδοτούσε τη Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αμβλύνει τις συνέπειες από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, αντί να οδηγεί τους περισσότερους Δήμους σε χρεοκοπία.”