Πέμπτη , 10 Ιούλιος 2025
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο Δήμος Πειραιά στο 4o Φόρουμ Δημάρχων Κίνας – Χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Δήμος Πειραιά στο 4o Φόρουμ Δημάρχων Κίνας – Χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης

Ο Δήμος Πειραιά, μετά από επίσημη πρόσκληση της Πρεσβείας της Κίνας, συμμετείχε στο 4o Φόρουμ Δημάρχων Κίνας – Χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στην πόλη Ningbo της Κίνας. Τον δήμο εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και Περιουσίας και Κτηματολογίου κα Κυριακή Μπουρδάκου.

 

Οι Αντιδήμαρχοι συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου, ενώ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Κίνας, τον Δήμαρχο της πόλης, εκπροσώπους άλλων δήμων και τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Πεκίνο, κ. Ευγένιο-Δημήτριο Καλπύρη.

 

Το φόρουμ διεξήχθη  από τις 22 έως τις 25 Μαΐου, με θέμα την «Προώθηση της Διεθνούς Συνεργασίας και της Ανάπτυξης των Πόλεων». Η εκδήλωση συγκέντρωσε πάνω από 200 καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από περισσότερες από 40 πόλεις από τις 14 χώρες – μέλη του Μηχανισμού Συνεργασίας Κίνας – Χωρών Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και δημάρχους από περισσότερες από 30 πόλεις σε 16 κινεζικές επαρχίες.

 

Οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε συναίνεση για την ενίσχυση της συνεργασίας τους, σε τομείς όπως η οικονομική και εμπορική συνεργασία, η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο διαπολιτισμικός διάλογος, η αστική διακυβέρνηση και η πράσινη μετάβαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πόλη Ningbo, το ιστορικό σημείο εκκίνησης του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού, αποτελεί εδώ και καιρό κέντρο πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών και το λιμάνι του είναι 8ο στην παγκόσμια κατάταξη, πίσω από το λιμάνι του Πειραιά που βρίσκεται στην 7η θέση.

Related Articles

Συνάντηση Διοικήσεων ΒΕΠ και ΒΕΑ για τα επίκαιρα θέματα-προβλήματα των ΜμΕ. Στο επίκεντρο το θέμα των δημοτικών τελών

Μια καθ΄όλα εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του...

KATRADIS SA: Comprehensive Port Infrastructure Solutions

With our extensive range of solutions, we’re here to support your hashtag#PortInfrastructure...

Τιμητική παρουσία του Υπουργού ΝΝΠ Βασίλη Κικίλια στο ΔΣ του ΕΒΕΠ

Το στοιχείο το ρεαλιστικού σχεδιασμού για την επίλυση σημαντικών θεμάτων του χαρτοφυλακίου...