Τετάρτη , 8 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Προσάραξη φορτηγού πλοίου με Ελληνική σημαία στη Χαλκίδα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προσάραξη φορτηγού πλοίου με Ελληνική σημαία στη Χαλκίδα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου, ότι Φ/Γ πλοίο σημαίας ελληνικής, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου, προσάραξε σε αβαθή στο νότιο λιμένα λιμενικής εγκατάστασης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών,
Στην περιοχή έσπευσε Ρ/Κ πλοίο, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο αποκολλήθηκε και στη συνέχεια, με ιδία μέσα κατέπλευσε στο βόρειο τμήμα του λιμένα, προκειμένου να του διενεργηθεί επιθεώρηση.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας. ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, βλάβη ή εισροή υδάτων στο πλοίο.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύμης, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης Τ/Χ σκάφους, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή τεσσάρων ν.μ. νοτιοανατολικά από το λιμενικό καταφύγιο παραλίας Πετριών.
Στην περιοχή μετέβη το Α/Κ ¨ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ¨ Σ.Κ. 164, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Τ/Χ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε ασφαλώς στον λιμένα παραλίας Πετριών.
Από το Λιμεναρχείο Κύμης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για περιστατικό προσάραξης Θ/Γ σκάφους, με επτά (07) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Μαρμάγκας (στην ξέρα Αγίου Νικολάου).
Στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Θ/Γ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια, το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨ Ν. Λευκάδας 62, ρυμούλκησε το Θ/Γ με ασφάλεια στον λιμένα Λευκάδος.
Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου Ζακύνθου, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό αγνώστων στοιχείων,  παρέσυρε 49χρονο πεζό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-23χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-55χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το ¨ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π. 10032
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Τελευταίο αντίο στον καπετάν Ευάγγελο Κούζηλο ψυχή του HELLAS LIBERTY

Απεβίωσε ο  καπτ. Ευάγγελος Κούζηλος επί σειρά ετών “ψυχή” και καπετάνιος του ...

COSTAMARE: Αποτελέσματα Αξιολόγησης Α’ τριμήνου 2024

Η COSTAMARE ορίζει  την ημερομηνία για την κυκλοφορία των αποτελεσμάτων του πρώτου...

Ποιοί Έλληνες εφοπλιστές παραγγέλνουν νέα τάνκερς το 2024

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τον πρώτους μήνες του 2024 οι παραγγελίες τάνκερ διεθνώς, με τους Έλληνες...

Γιώργος Οικονόμου: Ο δύσκολος Μάιος και τα ανοιχτά μέτωπα του ισχυρού εφοπλιστή

 Λίλιαν Μαργαρίτη Κορυφώνεται η μάχη της διοίκησης της ναυτιλιακής Genco Shipping & Trading και...