Παρασκευή , 17 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εμπλοκή αγκυρών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Ραφήνα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εμπλοκή αγκυρών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Ραφήνα

Πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10668, κατέπλευσε εκτάκτως στον λιμένα Λαυρίου, προερχόμενο από λιμένα Ραφήνας.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα όπου αποβίβασε με ασφάλεια 391 επιβάτες, 41 ΙΧ, 3 Φ/Γ, 2 λεωφορεία και 2 Δ/Κ και στη συνέχεια οι επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας στον λιμένα Ραφήνας.

             Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π», μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ παραμένει κενό φορτίου και επιβατών στον οικείο λιμένα. 

*****

(Απαγόρευση Απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π»  στο Λαύριο – Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ SUPERFERRY II” στην Τήνο)

             Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Τήνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”SUPERFERRYII” Ν.Α. 620, ότι κατά την διαδικασία χειρισμών του απόπλου του από τον λιμένα Ραφήνας, απώλεσε την αριστερή του άγκυρα.

             Από το Λιμεναρχείο Τήνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”SUPERFERRY”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού συνέχισης πλόων από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ κατόπιν προσκόμισης ανωτέρω βεβαιωτικού, ήρθη η απαγόρευση απόπλου για συνέχιση εγκεκριμένου δρομολογίου

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Photo credit  Nikitas Pappas

Related Articles

Ιστορική αναδρομή της υπέρ-εκατονταετούς πορείας, πρωτοβουλιών και δράσεων της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ιστορική αναδρομή της υπέρ-εκατονταετούς πορείας, πρωτοβουλιών και δράσεων της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως...

Join ORIANI at Posidonia 2024, 3-7 June, at the Athens Metropolitan Expo

Anchoring Digital Transformation at #Posidonia – Hall #1, Stand #1519! Join ORIANI and our partners/co-exhibitors OceanScore, Ascenz Marorka, Maritime Trainer, Shipnet , Captain’s...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου “ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” στην Κέρκυρα

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για την...