Παρασκευή , 17 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Λου Κολλάκης: Το νεότευκτο containership “LIMA EXPRESS” εντάχθηκε στoν στόλο της Chartworld
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Λου Κολλάκης: Το νεότευκτο containership “LIMA EXPRESS” εντάχθηκε στoν στόλο της Chartworld

Ενισχύει τον στόλο της η Chartoworld του Λου Κολλάκη. Πρόσφατα παρέλαβε το mega containership “Lima Express”, μεταφορικής ικανότητας 13.000 TEUs, το οποίο είναι χρονοναυλομένο στη γερμανικών συμφερόντων εταιρεία τακτικών γραμμών Hapag-Lloyd.

Ναυπηγήθηκε στην κινεζική γιάρδα New Times Shipyard (NTS)

To Lima Express είναι το πρώτο μίας σειράς τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που παρήγγειλε η Chartworld το 2021. Η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με την Hapag-Lloyd για τη ναύλωση των δύο και την πώληση των άλλων δύο στη γερμανική Liner εταιρεία.

Nονά του πλοίου ήταν η  Αντιπρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μαύρης Θάλασσας & Αδριατικής Ζώνης στο Bureau Veritas Marine & Offshore.

Το “παρών” έδωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλός μας Liu Haijin, ο Εκτελεστικός Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Zhang Yuyong, ο Διευθυντής της Chartworld Shipping Corporation Αντώνιος Φαράκλας, ο Διευθυντής της Hapag Lloyd Hamburg Castillo Orlando, ο Διευθυντής του Τμήματος Νέων Κατασκευών της BV στην Κίνα Vaes Christophe και άλλοι VIP.

 

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ονοματοδοσίας ο Zhang Yuyong – Executive Deputy General Manager της New Times Shipbuilding Co., Ltd. Και ο Σπύρος Παπανδρέου – NB Manager της Chartworld Shipping Corporation υπέγραψαν τα έγγραφα παράδοσης.Στο μεταξύ, η Chartoworld έδωσε παραγγελία συνολικού κόστους 65 εκατομμυρίων δολαρίων για τη ναυπήγηση δύο bulk carriers, τύπου ultramax, χωρητικότητας 63.000 dwt το καθένα, στο κινεζικό ναυπηγείο Sumec Dayang. Η παράδοση των πλοίων αναμένεται το 2025 τον Οκτώβριο του 2025.

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία διαχειρίζεται στόλο που απαρτίζεται από φορτηγά πλοία, δεξαμενόπλοια και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Related Articles

Ιστορική αναδρομή της υπέρ-εκατονταετούς πορείας, πρωτοβουλιών και δράσεων της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ιστορική αναδρομή της υπέρ-εκατονταετούς πορείας, πρωτοβουλιών και δράσεων της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως...

Join ORIANI at Posidonia 2024, 3-7 June, at the Athens Metropolitan Expo

Anchoring Digital Transformation at #Posidonia – Hall #1, Stand #1519! Join ORIANI and our partners/co-exhibitors OceanScore, Ascenz Marorka, Maritime Trainer, Shipnet , Captain’s...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου “ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” στην Κέρκυρα

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για την...