Τετάρτη , 29 Μάιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Άνοιξε τις πόρτες του το 1ο Δημοτικό Πάρκο σκύλων στον Δήμο Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Άνοιξε τις πόρτες του το 1ο Δημοτικό Πάρκο σκύλων στον Δήμο Πειραιά

Το 1ο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης & Άθλησης σκύλων που δημιούργησε ο Δήμος Πειραιά, στη συμβολή της Λεωφ. Χατζηκυριακού με την οδό Μπότσαρη στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, άνοιξε χθες τις πόρτες του και υποδέχθηκε δεκάδες φιλόζωους με τους τετράποδους φίλους τους!

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη βρέθηκαν στο πάρκο την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Πρόκειται για έναν χώρο κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού, εκγύμνασης και εκπαίδευσης σκύλων, ο οποίος τηρεί όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου.

Τα πάρκα σκύλων τα βοηθούν να κοινωνικοποιηθούν και να παίξουν με άλλα σκυλιά, αλλά και να απολαύσουν την ελευθερία τους σε ένα ασφαλές, περιφραγμένο χώρο με παιχνίδια και ειδικό εξοπλισμό.

Δίνουν επίσης τη δυνατότητα,  ακόμη και μέσα σε πυκνοδομημένες γειτονιές,  να έχουν τα σκυλιά τους δικούς τους αποκλειστικούς χώρους και να διατηρούν την καλή φυσική τους κατάσταση,  συμβάλλοντας στην υγεία και την ευεξία τους.

Ο Δήμος Πειραιά θα δημιουργήσει ακόμη έξι  πάρκα και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες.

Συγκεκριμένα, στα εξής σημεία:

1. Πλαζ Φρεαττύδος (Α΄ Δημοτική Κοινότητα)

2. Καραολή & Φίλωνος (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)

3. Γιαννοπούλου – Ζερβού Ν. Φάληρο (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα)

4. Πάρκο Παπασπύρου-Καμίνια (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)

5. Αγία Σωτήρα (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)

6. Πάρκο Δηλαβέρη (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα)

Το Δημοτικό Πάρκο  σκύλων είναι ανοιχτό καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 6:00  έως τις 22:30.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Άνοιξε τις πόρτες του το 1ο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης & Άθλησης σκύλων που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή, μέσω της  Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, με Αντιδήμαρχο την  κα Καρακατσάνη. Προγραμματίζουμε άλλα έξι παρόμοια πάρκα και στις πέντε Δημοτικές μας Κοινότητες. Είμαστε  πολύ ικανοποιημένοι  και πιστεύω ότι και οι δημότες το χαίρονται, καθώς έχουν πλέον στη διάθεση τους έναν ασφαλή, περιφραγμένο και ειδικά σχεδιασμένο χώρο για την καθημερινή βόλτα των τετράποδων φίλων μας. Το πάρκο  διαθέτει χώρους άσκησης, παιχνίδια και όργανα εκγύμνασης και επιδεξιότητας. Δώσαμε  σε αυτήν την τετραετία έμφαση και σε αυτό το «κομμάτι» και έχουμε κάνει αρκετά βήματα. Με αυτό τον χώρο, με τους εμβολιασμούς των γατών και με τη συνεργασία μας με το ΔΙΚΕΠΑΖ έχουμε μια πιο πλήρη πολιτική. Σκοπός είναι να γίνονται δράσεις ενημέρωσης για τα ζώα συντροφιάς,  να υπάρχει συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και όλοι μαζί να κάνουμε βήματα μπροστά. Το πρόσημο είναι θετικό, αλλά  μένει και θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Συγχαρητήρια στην κα Καρακατσάνη και σε όλους όσοι συνέβαλαν στο να έχουμε αυτό το πάρκο στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο και θα αναβαθμίσουμε περαιτέρω».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη δήλωσε:

«Εγκαινιάσαμε στη συμβολή της Λεωφ. Χατζηκυριακού με την Μπότσαρη το 1ο πάρκο σκύλων, ενώ ακολουθούν άλλα έξι πάρκα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Ήταν μια πρωτοβουλία που θέλαμε να υλοποιήσουμε με τον Δήμαρχο εδώ και πάρα πολύ καιρό και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του. Θα ήθελα οι δημότες να σεβαστούν και να προσέξουν το πάρκο και πιστεύω πως η προσέλευση των φιλόζωων  θα είναι μεγάλη».

Στο 1ο Δημοτικό Πάρκο σκύλων παρευρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και ο κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, Κοινοτικοί Σύμβουλοι και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Related Articles

Kλειστά αύριο το Κεντρικό ΚΕΠ Πειραιά από τις 15:00 και το ΚΕΠ Νέου Φαλήρου από τις 12:00

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ημέρα διεξαγωγής του τελικού...

Κωπηλατικοί Αγώνες κ Βραβεύσεις Ομίλου Ερετών«ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΛΑΣΑΣ 2024»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες που διοργάνωσε ο Όμιλος Ερετών την...

Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου και Έλενης ενημερωτική διάλεξη:“Ιατρικό στρογγυλό τραπέζι”

Η Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης του Πειραιά, κοντά στον άνθρωπο και...

Βασίλης Κορκίδης «Επαγγελματικές προοπτικές των νέων στο χώρο της Ναυτιλίας – Ακτοπλοΐα, Κρουαζιέρα και Πειραιάς»

Χαιρετισμός Προέδρου ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη «Επαγγελματικές προοπτικές των νέων στο χώρο της...