Σάββατο , 25 Μάιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου για Ευρωβαρόμετρο και στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου για Ευρωβαρόμετρο και στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό

Για τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open (13/1/2023).

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το 100% των Ελλήνων δηλώνει ανησυχία για το αυξανόμενο κόστος ζωής, ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του Ε.Ε.Α. για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και την αγορά.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι μόνο 1 στους 5 ερωτηθέντες δηλώνει ικανοποιημένος από τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους ζωής, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε δύο σημαντικά μέτρα που εφάρμοσαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ακόμη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 7% τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά στα τρόφιμα ξεπερνά το 15%, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι μπορεί οι τιμές σε κάποια είδη να μην έχουν αυξηθεί σημαντικά, αλλά σε βασικά αγαθά μεταξύ των οποίων και το ψωμί, υπάρχουν μεγάλες ανατιμήσεις.

Παράλληλα τόνισε ότι αναμένονται νέες αυξήσεις τιμών, της τάξεως του 30%, σε μια σειρά από προϊόντα, μεταξύ των οποίων, απορρυπαντικά και σακχαρώδη είδη.

Στάθηκε επίσης στο ότι πολλά προϊόντα που περιλαμβάνονται στο “καλάθι του νοικοκυριού” είναι ακριβότερα από άλλα εκτός “καλαθιού”, σημειώνοντας ότι όσο υπάρχει η ενεργειακή κρίση το πρόβλημα δεν θα λυθεί.

“Σύμφωνα με την ΡΑΕ, το ενεργειακό θα μας απασχολήσει 2 χρόνια ακόμη τουλάχιστον. Όσο μας απασχολεί το ενεργειακό θα έχουμε ανατιμήσεις”, υπογράμμισε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στη δυνατότητα έναρξης ατομικών επιχειρήσεων μέσω του gov.gr, τονίζοντας ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της ψηφιοποίησης.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.eea.gr/

 

Related Articles

ΕΒΕΠ: Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν «ανερμάτιστες» προτάσεις

Από τον  Βασίλη Κορκίδη πρόεδρο  ΕΒΕΠ  και ΠΕΣΑ Ο διπλός στόχος όλων...

Diana Shipping Inc. Announces Results of 2024 Annual Meeting of Shareholders

Diana Shipping Inc. (NYSE:DSX) (the “Company”), a global shipping company specializing in...

Δυναμική Παρουσία της POSEIDON MARINE SUPPLIES στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024   Η PoseidonMarineSupplies φτάνει όλο και...

Στράτος Τσαλαμανιός (ΕΕΝΜΑ): Η ναυτιλία είναι εκτεθειμένη σε σκληρό παγκόσμιο ανταγωνισμό

“Η ναυτιλία είναι εκτεθειμένη σε σκληρό παγκόσμιο ανταγωνισμό, επομένως είναι ζωτικής σημασίας...