Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home SLIDER Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά φιλοξένησε τον ΥΝΝΠ κ.Γιάννη Πλακιωτάκη
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά φιλοξένησε τον ΥΝΝΠ κ.Γιάννη Πλακιωτάκη

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά φιλοξένησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Ιωάννη Πλακιωτάκη στο πρώτο γεύμα εργασίας για το 2023 

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε το πρώτο  Γεύμα Εργασίας αυτή την φορά με επίτιμο καλεσμένο ομιλητή τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Πλήθος ναυτιλιακού κόσμου και τον Υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ναυτιλιακής λέσχης Πειραιά κ. Γιώργος Αλεξανδράτος. Τον υποδέχθηκε με ρακή και μία κρητική μαντινάδα ελεώ της καταγωγής του ευχόμενος παράλληλα σε όλες και όλους υγεία, επιτυχίες στις δουλειές τους και ευτυχία στις ζωές τους!

Στο γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά o Υπουργός αναφέρθηκε στην αξία της Ελληνικής ναυτιλίας και την τεράστια συμβολή της στην παγκόσμια οικονομία. Απολογιστικά ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Ο Υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε “Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το πρόβλημα αλλά αντίθετα δίνει λύσεις και πρωτοπορεί. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί δίνει την δυνατότητα στην Ελληνική ναυτιλία να εργαστεί υπό καλύτερες συνθήκες. Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο θωράκισαν την θέση της χώρας μας και δημιούργησαν ιδανικές προϋποθέσεις εν μέσω πανδημίας και κρίσης για εδραίωση της ελληνικής και της Ελληνόκτητης ναυτιλίας γεγονός που φαίνεται και από το ότι ο Πειραιάς αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο πλοιοδιαχείρισης με περισσότερα από 5.000 πλοία και επεσήμανε  χαρακτηριστικά ότι αν δεν υπάρχει Ελληνική ναυτιλία τότε παύει να υπάρχει και παγκόσμια οικονομία.

Στο τέλος ο Υπουργός δεν δίστασε να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που τέθηκαν από τα Μέλη της Ναυτιλιακής Λέσχης.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκτός των άλλων σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου ανώτατοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων ή ενώσεων όπως  οι κύριοι Κώστας Κατσαφάδος Υφυπουργός Ναυτιλίας, , κος Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Γενικός Γραμματέας Λιμένων, κος Μανώλης Κουτουλάκης Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Γεώργιος Αλεξανδράκης Αρχηγός Λιμενικού, κος Χρήστος Ταραντίλης  Βουλευτής Επικρατείας, κος Βασίλης Κορκίδης  Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Π., κος Πασχάλης Σπυρίδων Πρόεδρος ΣΕΕΝ, κος Νίκος Βερνίκος Πρόεδρος ICS, κος Ιωάννης Πλατσιδάκης  Επίτιμος Πρόεδρος Intercargo, κος Ευστράτιος Τσαλαμανιός Εκπρόσωπος της ΕΕΝΜΑ, ο Δρ. Νικόλαος Λιάπης Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Τ ο κύριος Γεώργιος Ξηραδάκης – Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας.

 

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξης τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης κατ’ αλφαβητική σειρά:

 

Ο Κύριος Σίμος Βαριάς CEO της Crossworld, o Πρόξενος κύριος Βαρδίκος Χρήστος  από το Consulate and the Ship Registry of the Commonwealth of Dominica, ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eastern Mediterranean Maritime Limited, ο κύριος Φραγκούλης Κωστής από την Franman, η Δικηγορική Εταιρία Γερασίμου και Συνεργάτες, ο Δρ. Πάνος Φασουλής Πρόεδρος και ο κος Σπύρος Τόγιας CEO της Grid Shipping &Capital Ltd., ο κύριος Κωνσταντίνος Κατράδης  Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Κατράδης, ο κύριος Κωνσταντίνος Κορωνάκης Πρόεδρος της εταιρίας Δ. Κορωνάκης, ο κύριος Ορέστης Γκιόκας Πρόεδρος της εταιρίας Navarone S.A., η κυρία Μπεζαντάκου Δανάη από την Navigator Shipping Consultants – Yes Forum, το Propeller Club και ο Πρόεδρος του κύριος Κωστής Φραγκούλης , η Seascope Europe και ο κύριος Μάνος Λορέντζος, η Target Marine group με παρόντα τον κύριο Αντώνη Κομνηνό και  Tsakos Group,του Καπετάν  Παναγιώτη Τσάκου.

 

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους τύπου που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μας και είχαν εξαιρετική παρουσία.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον υπουργό και μια αναμνηστική κορνίζα με φωτογραφία τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με το γνωμικό του Αισχύλου”

Ουκ ανδρός όρκοι πίστις, αλλ’ όρκων ανήρ”

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς σας ευχαριστεί πολύ για την στήριξη σας.

Στην  αρχική  φωτογραφία από αρισ. Ν.Γερασίμου, Χ.Ταραντίλης, Α.Γκανά, Γ.Πλακιωτάκης,Γ.Ξηραδάκης, Γ.Αλεξανδράτος,Γ.Μαργέτης,Γ. Πατηνιώτης, Κ.Κατσαφάδος

Ακολουθούν φωτογραφίες,

φωτογραφία με τους χορηγούς

 

 

Related Articles

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο ακαδημαϊκό κύκλο έως 31/05/2024! https://maritime-unipi.gr/…/meta…/msc-shipping/aitiseis/ #mscinshipping...

VANOS’ Protect & Defend retail: inspiring gifts, for this Easter season

This Easter season, if you are looking for inspiring gifts, visit the...

GAC: Record-breaking container throughput following import surge

 Gothenburg, Sweden The container volumes at the Port of Gothenburg continue to...

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΑΤ – ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ»

Οι μαθητές των Γυμνασίων του Πειραιά γνωρίζουν καλύτερα ένα σύμβολο της πόλης...