Παρασκευή , 14 Φεβρουάριος 2025
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απεγκλωβισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απεγκλωβισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο 

Βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σάμου εντόπισε και ακινητοποίησε μηχανοκίνητη ταχύπλοη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου.
Ειδικότερα, η λέμβος εντοπίστηκε σε βραχώδες σημείο πλησίον ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟ”, από όπου το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους απεγκλώβισε δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων βρέφη, παιδιά και μία έγκυο γυναίκα, ενώ, πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, δύο (02) ακόμη αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί στην ευρύτερη χερσαία περιοχή.
Ακολούθως, συνελήφθη ο 41χρονος χειριστής της λέμβου για διακίνηση μεταναστών υπηκόων τρίτων χωρών στον ελλαδικό χώρο, κατά παράβαση του νόμου 4251/14, άρθρο 30.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ταχύπλοη μηχανοκίνητη λέμβος και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας ενώ και οι δεκαεπτά (17) αλλοδαποί οδηγήθηκαν σε ΚΕΔ Σάμου.
ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ
Σχολιάζοντας τη νέα επιχείρηση διάσωσης των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Σάμου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε τα εξής :
«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, εγκατέλειψαν αβοήθητους στη Σάμο.
Αυτή τη φορά τα θύματα τους, που διασώθηκαν από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, ήταν βρέφη, μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες.
Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γιατί δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό και μας κάνουν περήφανους».

Related Articles

KATRADIS CavoAnodes: Η Ελληνική Τεχνογνωσία σε Ανόδια Σκαφών Χωρίς Κάδμιο

KATRADISCavoAnodes: Η Ελληνική Τεχνογνωσία σε Ανόδια Σκαφών Χωρίς Κάδμιο   Το CavoYachtingEquipment,...

Μνημόνιο Συνεργασίας PYLI NET Human Centric Technology & Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Στην έδρα της Πανεπιστημιούπολης του Αρχαίου Ελαιώνα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024...

«Τα Bulk Carriers των Ελλήνων»: Λαμπρά εγκαίνια για τη νέα έκθεση της Isalos.net

Λαμπρά εγκαίνια για την έκθεση «Τα Bulk Carriers των Ελλήνων», που διοργανώνεται...