Πέμπτη , 23 Μάρτιος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΒΕΠ«Στα σκαριά » Η ΄Ενωση Ελληνικών Ναυπηγείων
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΒΕΠ«Στα σκαριά » Η ΄Ενωση Ελληνικών Ναυπηγείων

Υπό ίδρυση βρίσκεται Φορέας, που εκφράζει επιχειρηματικά επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην κατασκευή πλοίων, τη ναυπηγική βιομηχανία και τις προμήθειες υλικών και συσκευών για πλοία με την ονομασία «Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων» (Ε.Ε.Ν.).

Η πρώτη συνεδρίαση των ιδρυτικών μελών πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το οποίο και θα φιλοξενήσει τον εν λόγω Φορέα, τη σύσταση του οποίου αποφάσισαν οι 25 εταιρείες που συμμετείχαν.

 

Στη συνεδρίαση μπήκε το βασικό πλαίσιο που θα δραστηριοποιηθεί ο Φορέας, έγινε μια πρώτη χαρτογράφηση των στόχων και αποφασίστηκε η σχηματοποίηση καταστατικού, το οποίο, κατά το προσεχές διάστημα, θα κατατεθεί προς επικύρωση στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ομίλου ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας, περιέγραψε τους βασικούς στόχους της Ένωσης, ενώ παρουσίασε και τη δυναμική που θα προσδώσει στο cluster, το οποίο βρίσκεται στα «σκαριά», για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και την υποστήριξη των ναυπηγείων από επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή υλικών που αφορούν στις ναυπηγήσεις ή στην συντήρηση των πλοίων.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι το εγχείρημα αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα εξωστρεφούς πολιτικής από τον νέο φορέα, ο οποίος θα κληθεί να συμβάλει στην ανανέωση του ναυπηγικού τομέα, με τη συμμετοχή του συνόλου των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στην Ένωση, αλλά και να απαλείψει στρεβλώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο, που λειτούργησαν ανασχετικά στην ανάπτυξή της.

 

Στην πρώτη συνεδρίαση μετείχε, επίσης, η Γενική Γραμματέας Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Βίκυ Λοΐζου, η οποία χαιρέτισε την εν λόγω πρωτοβουλία, εστιάζοντας στην επιχειρηματική εξωστρέφεια.

Related Articles

Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά: «Παγκόσμιες Ενεργειακές Προκλήσεις & Στρατηγικές για μια Ελλάδα ενεργειακά αυτάρκη και αειφόρο»

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2023, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε  Γεύμα Εργασίας με τίτλο «Παγκόσμιες...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Απρίλιος 2023 – Μάϊος 2024

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Peter Stein,Robert Wilson και Adolf Shapiro στο ΔΘΠ  Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανακοίνωσε το καλλιτεχνικό...

«Αμμόχωστος- Πειραιάς: Διαδρομές Επί Σκοπού» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Έκθεση με  έργα ζωγραφικής της Αμμοχώστου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά   Συνέντευξη Τύπου...

Τάκης Θεοδωρικάκος: « Η ελληνική ναυτιλία σηματοδοτεί την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων

Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα στην ανασυγκρότηση του κράτους Στις επόμενες εκλογές οι...